MALI KORAK ZA ČOVJEKA...

FOTO Je li slijetanje na Mjesec lažirano? Odakle kabel na površini Zemljina satelita?

Teoretičar zavjere Joseph P. Skipper tvrdi da fotografije pokazuju brojne propuste: kabel na Mjesecu, dva izvora svjetlosti, nedostatak prašine na modulu...
 Joseph P. Skipper

Teorija zavjere da ljudi nikada nisu sletjeli na Mjesec nikada neće zastarjeti, a nova potvrda tome su fotografije koje je objavio Joseph P. Skipper. Naime, Skipper tvrdi kako se na njima pojavljuje niz propusta koji jasno otkrivaju da je slijetanje Apolla 11 na Zemljin satelit lažirano.

Skipper je na nekoliko fotografija otkrio neobičan predmet ukopan na površinu Mjeseca za koji tvrdi da je zapravo običan kabel. Osim toga, tvrdi da sjena koja kabel baca upućuje da su u trenutku nastanka fotografije na Mjesecu bila dva izvora svjetlosti. Jedan je sigurno Sunce, a drugi ostaje nepoznat.

Kao najsnažnije argumente svoje teorije zavjere Skipper iznosi problematiku fotografija od broja 5 nadalje. Naime, Skipper navodi kako je prilikom slijetanja mjesečev modul Eagle koristio raketne potisnike kako bi usporio što je zasigurno podiglo veliku prašinu s površine satelita.

Međutim, kada se pogledaju sletni nosači modula koji su velike podloške u obliku tanju prekrivene zlatnom folijom, oni na sebi nemaju ni malo prašine koja se morala negdje taložiti. Tvrdi kako su nosači jednostavno prečisti.

Pogledajte galeriju i sami procjenite koliko je Skipper u pravu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 17:58