75 dag malih krumpira podjednake veličine
5 glavica luka
50 dag samljevene svinjetine (pomiješajte masnije i manje masne dijelove u omjeru po želji)
1 jaje
2 žlice krušnih mrvica
1 žličica srednje ljutog senfa
mljevena crvena paprika
1-2 žlice pekmeza od rajčica
5 dl juhe
1/2 svežnjića peršinovih grančica + za ukras
3-4 grančice majčine dušice
sol
papar
4 osobe
priprema 45 min
1. Ogulite krumpir i pristavite s hladnom slanom vodom; kuhajte 20 minuta. Oprano začinsko bilje nasjeckajte. Jednu glavicu luka vrlo sitno nasjeckajte, a preostale zarežite okomito tako da kriške ostanu dolje povezane. U samljeveno meso umiješajte sitno nasjeckani luk, senf i nasjeckano začinsko bilje, jaje i mrvice.
2. Posolite, pa dodajte mljevenu papriku i papar - smjesa mora biti ljuta. Oblikujte 12 plosnatih frikadela. Pržite ih na vrelom ulju po 4-5 minuta sa svake strane. Stavite na toplo.
Krupne i zarezane glavice luka poslažite u lončić toliko velik da se luk neće raspasti. Ulijte meso od prženja frikadela, te juhu u kojoj ste razrijedili pekmez od rajčica. Neka vrije 5 minuta.
Na tanjure rasporedite oguljeni krumpir, ispržene frikadele i umak s lukom. Sve pospite nasjeckanim peršinom.
5 glavica luka
50 dag samljevene svinjetine (pomiješajte masnije i manje masne dijelove u omjeru po želji)
1 jaje
2 žlice krušnih mrvica
1 žličica srednje ljutog senfa
mljevena crvena paprika
1-2 žlice pekmeza od rajčica
5 dl juhe
1/2 svežnjića peršinovih grančica + za ukras
3-4 grančice majčine dušice
sol
papar
4 osobe
priprema 45 min
1. Ogulite krumpir i pristavite s hladnom slanom vodom; kuhajte 20 minuta. Oprano začinsko bilje nasjeckajte. Jednu glavicu luka vrlo sitno nasjeckajte, a preostale zarežite okomito tako da kriške ostanu dolje povezane. U samljeveno meso umiješajte sitno nasjeckani luk, senf i nasjeckano začinsko bilje, jaje i mrvice.
2. Posolite, pa dodajte mljevenu papriku i papar - smjesa mora biti ljuta. Oblikujte 12 plosnatih frikadela. Pržite ih na vrelom ulju po 4-5 minuta sa svake strane. Stavite na toplo.
Krupne i zarezane glavice luka poslažite u lončić toliko velik da se luk neće raspasti. Ulijte meso od prženja frikadela, te juhu u kojoj ste razrijedili pekmez od rajčica. Neka vrije 5 minuta.
Na tanjure rasporedite oguljeni krumpir, ispržene frikadele i umak s lukom. Sve pospite nasjeckanim peršinom.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....