Ivić Pašalić iznajmljuje stanove s pravom otkupa

ZAGREB - Zbog financijske krize bivši političar, a sada građevinski poduzetnik Ivić Pašalić odlučio je prvi isprobati jedan novi model stambene ponude kako bi prodao još koji od 350 stanova koje je sagradio u naselju O2 u Odri.



Pašaliću očito prodaja stanova ne ide onako kako je planirao, a i financijska kriza koja je zadesila sve, pa tako i njega, u prodaji stanova zasigurno mu ne pomaže. Voditelj marketinga u Pašalićevoj tvrtki, Krunoslav Gašparić, objasnio je da su se na taj model odlučili kako bi prebrodili kriznu 2009. godinu.



- Svi kažu da bi 2010. godina trebala biti bolja, pa se nadamo da će se to osjetiti i na tržištu nekretnina - rekao je Gašparić.



Otkupna cijena 1800 eura




Nude se u najam stanovi od 65 do 85 četvornih metara



Cijena:



Najam traje do 18 mjeseci, a cijena je 10,47 eura po četvornome metru

Ponuda:



 A o kakvom je modelu riječ? “Najam stana s pravom kupnje.” Radi se o tome da Pašalićeva tvrtka nudi 20-ak stanova veličine od 65 do 85 četvornih metara u najam na maksimalno 18 mjeseci, a ako najmoprimci nakon toga odluče kupiti stan, novac uložen u najam odbija se od ukupne cijene stana.



- Najam stana iznosi 10,47 eura po četvornome metru ili 11,59 eura po četvornome metru za opremljeni stan. Ako se poslije odlučite na kupnju tog stana, njegova cijena iznosi 1800 eura po četvornome metru - otkrio je voditelj marketinga Gašparić.



Dodao je da osobe koje unajme stan, nisu ga obavezne poslije kupiti.



- Već smo sa sedam klijenata potpisali ugovor o najmu - napomenuo je Gašparić. Dodao je da su od 250 gotovih stanova, dosad prodali oko 130, a preostalih 100 stanova bit će gotovo u travnju.



Britanija kao primjer



- S obzirom na krizu na tržištu, odlučili smo proširiti svoju ponudu. Obraćamo se ljudima koji žele kupiti stan, a ne onima koji planiraju dulje razdoblje najma - rekao je Gašparić. Napomenuo je da se vani nudi mnogo širi spektar raznih ponuda za najam stana te da je u Velikoj Britaniji 75 posto nekretnina u najmu.



- Kod nas je pitanje stana jednako pitanju vlasništva, a vani to nije tako - zaključio je Gašparić.



Vanja Nezirović
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 08:47