POSTALA INSPIRACIJA ZA BROJNE MEME

IZVJEŠTAVALA O POPLAVI, ALI NIJE SE HTJELA SMOČITI Razmažena reporterka dobila otkaz

 Twitter

Meksička reporterka koja je postala predmetom sprdnje i inspiracija za brojne meme nakon sramotnog izvještavanja iz poplavljenog grada, dobila je otkaz zbog svog neprofesionalizma.

Naime, Lydia Cumming kritizirana je jer nije htjela smočiti svoje noge pa su ju mještani grada Puebla nosili, a fotografija kojom je to ovjekovječeno podijeljena je diljem društvenih mreža uz hashtag #LadyReportera.

Novinarka se ispričala zbog incidenta no to joj nije pomoglo da zadrži posao.

- Ovo je dokaz manjka profesionalizma i taktike. Sve što smo htjeli jest pomoći, a ona je stvorila negativan publicitet - kazala je medijska kuća TV Azteca.

Cumming je priznala da nije ponijela prikladnu obuću i kazala kako je smatrala da bi bilo nepristojno odbiti ponudu mještana.

- Pokušavala sam biti empatična i bilo me strah da ću zvučati nepristojno ako ih odbijem. Ponijeli su me na dvije sekunde i tada sam ih ipak zamolila da me spuste - kazala je i dodala kako unatoč svemu želi i dalje biti novinarka.

- Volim ovu profesiju, izvještavala sam već nekoliko puta s mjesta poplava gdje sam se smočila do kože i nije me bilo briga. Ubuduće ću biti opreznija po pitanju stvari koje se dijele na društvenim mrežama. Pogriješila sam jer sam pustila da se fotografija proširi društvenim mrežama i nisam reagirala na vrijeme. Društvene mreže nekad ti mogu pomoći, a nekada odmoći - kazala je Lydia Cumming.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 05:30