RECEPT DANA

Jaja s lososom

Recept: NIKOLINA LONČAR, chef restorana Zlatan u Koprivnici, državna prvakinja 2009. godine

SASTOJCI za 4 osobe:

* 50 dag integralnog kruha sa sjemenkama

* 6 jaja

* 20 dag lososa

* 10 dag sira ribanca (parmezana)

* 10 dag maslaca

* 0,5 dl maslinova ulja

* vlasac

* kopar

* sol

* papar

1. Kruh narežite na tanke šnite pa ga popržite na maslacu sa svake strane.

2. Jaja umutite u zdjelici i u tavici na malo maslinovog ulja počnite peći kajganu. Dodajte sitno nasjeckanog vlasca pa završite kajganu koja ne smije biti prepečena.

3. Maknite s vatre pa dodajte sira ribanca, začinite i servirajte na kruh. Na kraju obložite ploškama dimljenog lososa. Po krajevima ga pospite s malo nasjeckanog kopra.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. prosinac 2025 21:08