Recept: NIKOLINA LONČAR, chef restorana Zlatan u Koprivnici, državna prvakinja 2009. godine
SASTOJCI za 4 osobe:
* 50 dag integralnog kruha sa sjemenkama
* 6 jaja
* 20 dag lososa
* 10 dag sira ribanca (parmezana)
* 10 dag maslaca
* 0,5 dl maslinova ulja
* vlasac
* kopar
* sol
* papar
1. Kruh narežite na tanke šnite pa ga popržite na maslacu sa svake strane.
2. Jaja umutite u zdjelici i u tavici na malo maslinovog ulja počnite peći kajganu. Dodajte sitno nasjeckanog vlasca pa završite kajganu koja ne smije biti prepečena.
3. Maknite s vatre pa dodajte sira ribanca, začinite i servirajte na kruh. Na kraju obložite ploškama dimljenog lososa. Po krajevima ga pospite s malo nasjeckanog kopra.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....