RECEPT DANA

Janjeći kotleti u začinskom bilju

RECEPT: BORIS KAUZLARIĆ, chef restorana motela Jezero

SASTOJCI za 4 osobe:

* 80 dag janjećih kotleta

* 2 bjelanjka

* 10 dag samoniklog goranskog začinskog bilja: timijan, mažuran, goranska lavanda

* masnoća za pečenje

* sol

* papar

1. Kotlete narežite, posolite i popaprite. Začinsko bilje sitno nasjeckajte i pomiješajte.

2. Od bjelanjaka istucite snijeg, ali ne prečvrst, jer mora ostati tekuć. Dodajte sol i začinsko bilje pa dobro izmiješajte.

3. Kotlete naglo zapecite s obje strane, pazeći da se ne ispeku do kraja (moraju ostati polupečeni). Nakon toga s obje ih strane premažite bjelanjkom sa začinskim biljem te stavite na 2 minute u pećnicu prethodno zagrijanu na 250 Celzijevih stupnjeva.

4. Poslužite s dinstanim kiselim kupusom i restanim krumpirom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. prosinac 2025 21:24