RECEPT: BORIS KAUZLARIĆ, chef restorana motela Jezero
SASTOJCI za 4 osobe:
* 80 dag janjećih kotleta
* 2 bjelanjka
* 10 dag samoniklog goranskog začinskog bilja: timijan, mažuran, goranska lavanda
* masnoća za pečenje
* sol
* papar
1. Kotlete narežite, posolite i popaprite. Začinsko bilje sitno nasjeckajte i pomiješajte.
2. Od bjelanjaka istucite snijeg, ali ne prečvrst, jer mora ostati tekuć. Dodajte sol i začinsko bilje pa dobro izmiješajte.
3. Kotlete naglo zapecite s obje strane, pazeći da se ne ispeku do kraja (moraju ostati polupečeni). Nakon toga s obje ih strane premažite bjelanjkom sa začinskim biljem te stavite na 2 minute u pećnicu prethodno zagrijanu na 250 Celzijevih stupnjeva.
4. Poslužite s dinstanim kiselim kupusom i restanim krumpirom.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....