NEAUTORIZIRANO

Josip Popovac: Nisam bio u Splitu na koncertu. Samo sam ih pozdravio!

ZAGREB - Na koncertu u Splitu protekli vikend na kojem se prikupljao novac za potporu hrvatskim generalima i njihovoj obrani pred Međunarodnim kaznenim sudom u Den Haagu okupilo se zanimljivo društvo - v. d. glavnog ravnatelja HRT-a Josip Popovac koji, pak, tvrdi da je “samo popio piće s organizatorima i otišao prije početka koncerta”, te Denis Gudelj, šef splitske SOA-e, i Josip Bukvić, načelnik Policijske uprave splitsko-dalmatinske.

Glasnogovornik MUP-a Krunoslav Borovec rekao je da se protiv Gudelja i Bukvića neće voditi nikakav postupak.

- Nema potrebe za tim, pa moguće je da nisu ništa primijetili. Osobno sam bio na koncertima na kojima nisam ništa primijetio sve dok to nisam vidio drugi dan u novinama - rekao je glasnogovornik Borovec.

Njihov dolazak na koncert potvrdio nam je organizator koncerta, predsjednik splitsko-dalmatinske županijske Hvidre Kristian Petric.

- Izričito smo pazili da se u dvoranu ne unose fašistički simoli, a je li netko podigao ruku ili nije ne možemo kontrolirati?! Predsjednik Josipović se zaletio, a premijerka ga je odmah podržala, no trebali su prije pitati obavještajnu zajednicu i policiju koja je bila na koncertu što se tamo događalo - izjavio je Petric.

Dodao je da su za nastup klape Sveti Juraj imali dozvolu Ministarstva obrane, pa ne vidi što je u tome sporno.

- Na koncertu je bio i Popovac s HRT-a, pa smo iznenađeni njegovom reakcijom - rekao je Petric.

V.d. glavnog ravnatelja HRT-a Popovac, pak, kaže da nije bio na koncertu.

- Bio sam u Splitu, našao se sa Zvonkom Milasom, popili smo piće, upoznao sam organizatore i otišao, nisam ni gledao prijenos. No, osnovali smo Povjerenstvo koje će pregledati snimke i utvrditi što se točno dogodilo - istaknuo je.

Glasnogovornik HRT-a Danko Družijanić objasnio je da je to osobna stvar v.d. glavnog ravnatelja. No, zanimljivo je da se Popovac oglasio tek nakon što su predsjednik Josipović i premijerka Kosor prozvali vodstvo HRT-a na odgovorno ponašanje i usvajanje mjere prema kojima će se ubuduće trenutno prekinuti emitiranje programa u slučaju isticanja ili veličanja totalitarnih ideologija. V.d. glavnog ravnatelja HRT-a Popovac najavio je istragu na HRT-u zbog navedenog propusta te je najoštrije osudio bilo kakvo veličanje i isticanje simbola totalitarnih režima i ideologija.

Sandra Perković: Stan u Zagrebu nam se ne urušava, mi u njemu živimo!

Obitelj pjevača Thompsona već se uselila u novi stan od 400-tinjak četvornih metara vrijedan 1,3 milijuna eura, pa ih je s obzirom na to ovih dana neugodno iznenadila vijest kako im je njihova dizajnerica interijera u stanu srušila zid te da je planiraju tužiti.

Sandra Perković tvrdi da u stanu nije učinjena nikakva šteta, pa da i nemaju razloga za tužbu protiv dizajnerice Mirjane Mikulec te da su zadovoljni njezinim radom.

U stanu, tvrdi, nisu rušili zidove ni poremetili statiku.

- Nismo mogli odoljeti da se ne uselimo u stan. Radovi se približavaju kraju, stvaraju se željene konture i jako se veselimo konačnim rezultatima, ali još nedostaju detalji, prije svega dekorativni - rekla je Sandra Perković.

Riječ je o stanu na križanju Radničke ceste i Bunićeve ulice u Zagrebu.

Obitelj Perković taj je stan kupila početkom prošle godine. Stan su, kaže Sandra Perković, uredili u modernom stilu.

- Bilo mi je važno dobro i funkcionalno uređenje interijera, bez suvišnih predmeta, a da prostor ipak odiše našim osobnostima. Stan smo zamislili kao suvremen i moderan prostor nadopunjen klasičnim elementima koji daju toplinu i čine ga zanimljivijim, bez ekshibicija s postavljanjem ekstravagantnih detalja - kaže Sandra Perković.

Andrija Hebrang četvrti put postao djed: fotografiju unuke Lucije pokazuje svima u Saboru, a častio ih je i pićem

Andrija Hebrang četvrti put je postao djed! Njegov sin Darko prošli je tjedan dobio kćer Luciju na koju je stariji Hebrang toliko ponosan da je njezinu fotografiju pokazivao svima u Saboru, a počastio je i okupljene stranačke kolege.

Inače, Hebrang iz prvog braka ima kćer Ivanu i sina Darka. Njegova kći Ivana, koja je asistentica na katedri za bibliotekarstvo zagrebačkog Filozofskog fakulteta, u braku s glumcem Goranom Grgićem ima troje djece: kćer Katarinu te sinove Frana Lovru.

S obzirom na to da je Hebrang najavio odlazak u mirovnu, čini se da mu sa svim unucima nikad neće biti dosadno.

Đurđa i Staško Adlešić: U 50. gradim kuću, treba mi novac

Potpredsjednica Vlade Đurđa Adlešič i njezin suprug Staško počeli su rasprodavati dionice koje posjeduju, a planiraju prodati i garsonijeru u Zagrebu, kako bi skupili novac za dovršetak obiteljske kuće u Bjelovaru.

Gradnjom moderne kuće usred secesijske bjelovarske četvrti koja se nikako ne uklapa u okruženje Adlešiči su novom nekretninom privukli pozornost sugrađana, a i medija.

Kuća još nije gotova, kaže Đurđa Adlešič, a ponestalo im je novca za sve unutarnje radove koji su im preostali.

- Ima još posla. Kad se krene u takvu jednu investiticiju, troškovi se stalno povećavaju pa mi je teško predvidjeti kad ćemo se useliti - objasnila je potpredsjednica Vlade Adlešič.

Premda je donedavno planirala podići kredit kako bi dovršila kuću, zbog financijske krize odustala je od posuđivanja novca od banke.

Iako ima plaću od 18.928 kun a, a njezin suprug Staško od 17.500 kuna, nisu uspjeli uštedjeti dovoljno.

- Ne mogu računati na još jedan mandat pa se ne želim upustiti u kredit, a tek sad u 50. gradim svoju prvu kuću - rekla je Adlešič.

Dodala je da ne zna kad će uspjeti završiti kuću te da joj je krivo jer će se u prodaju nekretnine morati upustiti u ovako nepovoljnom trenutku.

- Sin je diplomirao i vratit će se u Bjelovar pa nam taj stan u Zagrebu više ne treba - rekla je Adlešič.

Dionice koje je navela u svojoj imovinskoj kartici su one HT-a, KDD-a (Krke), Metal Produkta...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. svibanj 2024 23:23