DONOSI NESREĆU

KLETVA MICKA JAGGERA UNIŠTILA BRAZIL? 'Preuzimam odgovornost za prvi njemački gol!'

 AFP

Nakon što se pojavila tvrdnja da je za katastrofalni poraz Brazila od Njemačke u Belo Horizonteu kriv frontmen Rolling Stonesa Mick Jagger, koji je domaćinima SP-a navodno donio nesreću jer je navijao za njih, javio se i sam Jagger.

'Mogu preuzeti odgovornost za prvi njemački gol, ali za ostalih šest ne', rekao je Jagger za britanski The Sun, pokušavajući se obraniti od optužbi.

On je, inače, poznat kao veliki zaljubljenik u nogomet, a priča da nosi nesreću ekipama za koje navija počela je kružiti od SP-a u Južnoafričkoj Republici, kada je na trima odvojenim utakmicama navijao za Englesku, SAD i Brazil, koji su svi redom izgubili susrete.

U svibnju je na koncertu u Lisabonu rekao da je uvjeren kako će SP u Brazilu osvojiti Portugal, što očito neće biti slučaj.

Prije mjesec dana na koncertu u Rimu pred 70.000 ljudi je rekao da će Italija pobijediti Urugvaj, no na kraju je izgubila 1-0, a i Suarez je ostavio traga na jednom talijanskom igraču.

Na Twitteru je također podržao Englesku uoči njezina susreta s Urugvajcima. I Engleska je izgubila.

Kobnu utakmicu u Belo Horizonteu pratio je s tribina te je vatreno podržavao Brazil, koji je na kraju pregažen kao nikada dosad. Bio je to prvi susret koji je Jagger u Brazilu gledao uživo.

Zanimljivo je da su Brazilci, kada su saznali da će Jagger biti na toj utakmici, pokušali ublažiti kletvu pa su proizveli kartonske slike Jaggera obučenog u njemački dres. Ni to nije pomoglo, prva Jagerova utakmica na ovom SP-u bila je ona povijesna 1-7 u Belo Horizonteu, dovoljno da svi zaključe da njegova destruktivna moć samo raste i raste.

Foto: AFP

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. svibanj 2024 05:10