RECEPT: MARIJA KUZMINSKI, sous chef hotela Turist, Varaždin, najtrofejnija članica Hrvatske kulinarske reprezentacije
1. Od navedenih sastojaka umijesite krumpirovo tijesto. Nemojte puno mijesiti da ne postane žilavije.
2. Vrganje propirjajte na luku i začinite.
3. Tijesto razvaljajte na pobrašnjenoj dasci, premažite nadjevom od pirjanih vrganja i usko savijte u čisti ubrus, prethodno namočen u hladnoj vodi. Pažljivo zavežite oba kraja i kuhajte u posoljenoj kipućoj vodi 10 do 15 minuta.
4. Možete poslužiti kao samostalno jelo s lisnatom salatom ili kao prilog s umakom od mesa ili raguom od divljači.
SASTOJCI:
50 dag protisnutih krumpira
15 dag brašna
1 jaje
1 žlica ulja
30 dag vrganja
1 glavica luka
malo soli
papar
peršinov list
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....