DELICIJE

Krumpirova savijača s vrganjima

RECEPT: MARIJA KUZMINSKI, sous chef hotela Turist, Varaždin, najtrofejnija članica Hrvatske kulinarske reprezentacije

1. Od navedenih sastojaka umijesite krumpirovo tijesto. Nemojte puno mijesiti da ne postane žilavije.

2. Vrganje propirjajte na luku i začinite.

3. Tijesto razvaljajte na pobrašnjenoj dasci, premažite nadjevom od pirjanih vrganja i usko savijte u čisti ubrus, prethodno namočen u hladnoj vodi. Pažljivo zavežite oba kraja i kuhajte u posoljenoj kipućoj vodi 10 do 15 minuta.

4. Možete poslužiti kao samostalno jelo s lisnatom salatom ili kao prilog s umakom od mesa ili raguom od divljači.

SASTOJCI:

50 dag protisnutih krumpira

15 dag brašna

1 jaje

1 žlica ulja

30 dag vrganja

1 glavica luka

malo soli

papar

peršinov list

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. prosinac 2025 00:51