DELICIJE

Kuhana pileća prsa u umaku od kopra

RECEPT: TOMICA ĐUKIĆ, chef kuhinje hotela Osijek, predsjednik Udruge kuhara Osječko-baranjske županije

1. Mrkvu, peršin, celer i češnjak očistite i stavite da se kuha s pilećim prsima.

2. Luk prerežite popola i zapecite u tavici te ga dodajte ostalom povrću i piletini. Posolite, dodajte papar u zrnu i kuhajte na laganoj vatri dok meso ne omekša.

3. Od maslaca i brašna napravite laganu zapršku koju podlijte sa 5 dl juhe.

4. U umak dodajte sok od limuna, nasjeckani kopar, posolite po potrebi te pustite da se reducira na željenu gustoću.

5. Kuhanu piletinu odvojite od kosti i kože, narežite i prelijte umakom u koji ste prije samog posluživanja umiješali kiselo vrhnje.

SASTOJCI za 4 osobe:

• 1 kg pilećih prsa s kostima i kožom

• 15 dag mrkve

• 10 dag peršinova korijena

• 10 dag celerova korijena

• 7,5 dag luka

• 2 režnja češnjaka

• malo limuna

• manja vezica svježeg kopra

• 5 dag maslaca

• malo brašna

• 1 dl kiselog vrhnja

• sol

• papar u zrnu

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. prosinac 2025 06:09