RECEPT: TOMICA ĐUKIĆ, chef kuhinje hotela Osijek, predsjednik Udruge kuhara Osječko-baranjske županije
1. Mrkvu, peršin, celer i češnjak očistite i stavite da se kuha s pilećim prsima.
2. Luk prerežite popola i zapecite u tavici te ga dodajte ostalom povrću i piletini. Posolite, dodajte papar u zrnu i kuhajte na laganoj vatri dok meso ne omekša.
3. Od maslaca i brašna napravite laganu zapršku koju podlijte sa 5 dl juhe.
4. U umak dodajte sok od limuna, nasjeckani kopar, posolite po potrebi te pustite da se reducira na željenu gustoću.
5. Kuhanu piletinu odvojite od kosti i kože, narežite i prelijte umakom u koji ste prije samog posluživanja umiješali kiselo vrhnje.
SASTOJCI za 4 osobe:
• 1 kg pilećih prsa s kostima i kožom
• 15 dag mrkve
• 10 dag peršinova korijena
• 10 dag celerova korijena
• 7,5 dag luka
• 2 režnja češnjaka
• malo limuna
• manja vezica svježeg kopra
• 5 dag maslaca
• malo brašna
• 1 dl kiselog vrhnja
• sol
• papar u zrnu
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....