Recept: Tomica Đukić, chef kuhinje hotela Osijek, predsjednik Udruge kuhara Osječko-baranjske županije
1. Svinjsku pisanicu očistite od žilica i narežite medaljone
2. Posolite ih, popaprite, uvaljajte u brašno i na malo masnoće naglo prepecite da porumene te ih maknite s vatre
3. Na ostatak masnoće dodajte narezane suhe šljive i nakratko popirjajte, zatim dodajte vrhnje (kiselo i slatko), vino te vratite medaljone da sve prokuha dok meso ne omekša
4. Pred sam kraj kuhanja dolijte šljivovicu, još kratko prokuhajte i poslužite s kuhanom palentom
Sastojci za 4 osobe
80 dag svinjske pisanice (lungić)
25 dag suhih šljiva
3,6 dl kiselog vrhnja
2,5 dl slatkog vrhnja
2 dl bijelog vina
0,75 dl domaće šljivovice
sol
papar
25 dag palente
5 dag oštrog brašna
0,5 dl suncokretovog ulja
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....