OPASNOSTI FACEBOOKA

MAJKA HTJELA KĆERI DATI LEKCIJU Možda nije smjela eksperimentirati s njezinom fotografijom...

 Facebook

Majka iz Colorada htjela je svojoj kćeri dati lekciju o Facebooku, no uskoro je na njezin račun sasuta hrpa uvredljivih komentara, piše Huffington Post.

Naime, u želji da pokaže kćeri kako se brzo stvari šire Facebookom, Kira Hudson objavila je fotografiju maloljetnice i zamolila svoje Facebook prijatelje da je podijele. Njezina kći na fotografiji je pozirala s natpisom na kojem je pisalo: '3/18/14: Mama mi pokušava pokazati koliko ljudi može vidjeti fotografiju jednom kad je objavljena na internetu', a kraj objavljene fotografije majka je sve objasnila: - Moja 12-godišnja kći ne razumije zašto joj ne dam da ima Instagram ili Facebook... Molim vas, lajkajte ovu fotografiju i podijelite ju.... Ona nikako da shvati!

No Kira Hudson očito nije očekivala da će fotografija njezine kćeri završiti na 4chan-u, stranici na kojem anonimci objavljuju raznorazne slike i komentare. Korisnici su potom pronašli Facebook profil Kire Hudson, njezinu adresu i broj telefona. Čitavu srijedu majka je primala telefonske pozive od nepoznatih ljudi, a na njezin kućni prag dolazili su dostavljači s pizzama.

Korisnici 4chana očito su odlučili majku naučiti pameti. Hudson je na posljetku maknula fotografiju koja je u međuvremenu prikupila gotovo milijun lajkova.

Na članak Huffington Posta majka je odgovorila pismom

Zahvalna sam svim roditeljima koji su poslali poruku mojoj kćeri i meni, dajući nam do znanja da zbog našeg 'eksperimenta' mogu svojoj djeci pokazati koliko je internet opasan. Moja kćer i ja smo vrlo brzo naučile lekciju! Nisam zamišljala da se baš toliko brzo nešto može proširiti. To mi je otvorilo oči, jer sam mislila da je moj privatan Facebook profil koliko-toliko siguran.

Srećom, informacije koje su bile dostupne drugima bile su stare. To nije naša trenutna adresa niti broj telefona. Želim se zbog toga ispričati ljudima koji sada žive na našoj staroj adresi i nadam se da im nisam prouzročila previše stresa. Sljedeća pizza koju dobiju bit će od mene.

Ova cijela stvar zapravo je dokazala poantu. Nadam se da će ostali naučiti nešto iz našeg iskustva.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. svibanj 2024 04:13