MALI ZELENI

Maradona: Korejci su '86. igrali taekwondo

Argentina's head coach Diego Maradona watches their friendly soccer match against Haiti in Cutral Co, May 5, 2010. REUTERS/Marcos Brindicci (ARGENTINA - Tags: SPORT SOCCER PROFILE HEADSHOT)
 Reuters

Izbornici nogometaša Argentine i Južne Koreje, Diego Maradona i Huh Jong-Moo, sučelit će se sutra (srijeda) u dvoboju drugog kola skupine B na Svjetskom prvenstvu.

Njihove će se momčadi "potući" na terenu za tri boda nakon što su pobjednički apsolvirale svoje uvodne nastupe: "gauči" protiv Nigerije (1-0), a Južnokorejci protiv Grčke (2-0).

Za očekivati je da se igrači dviju momčadi neće potući doslovno, barem ne u onom smislu u kojem su se njihovi današnji izbornici tukli na Svjetskom prvenstvu u Meksiku 1986. godine.

- Sjećam se Huha vrlo dobro i danas. Igrao je čovjek protiv nas u Meksiku, kao i njegovi suigrači, taekwondo - izjavio je Maradona o svom današnjem izborniku-rivalu.

I stvarno, baš je današnji južnokorejski izbornik bio igrač zadužen za markiranje Maradone u prvom nastupu kasnijih svjetskih prvaka u Meksiku 1986. godine. Argentina je u dvoboju prvog kola A skupine na stadionu Olimpico u Ciudad de Mexicu slavila drugog lipnja 1986. godine 3-1 pobjedu zahvaljujući dvama golovima Jorgea Valdana i jednom Oscara Ruggerija.

Raspoloženog Maradonu Južni su Korejci, međutim, istukli već tijekom prvog poluvremena. Pretrpio je današnji izbornik čak pet teških prekršaja, od kojih bi danas gotovo svaki završio sa žutim, a poneki možda i s crvenim kartonom.

One najteže prekršaje na Maradoni (na videoisječku prvi i četvrti) počinio je upravo Huh. Današnjem je izborniku ondašnji sudac utakmice, Španjolac Arminio Victoriano Sanchez, žuti karton pokazao tek za njegov najblaži, treći prekršaj nad Maradonom. Dogodilo se to u 44. minuti utakmice.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. veljača 2024 17:54