Mlakar darovao Fabijana za terapijsko jahanje

ZAGREB - Legendarni televizijski voditelj Oliver Mlakar oprostio se od svog konja Fabijana, kojeg je prije četiri godine kupio zajedno s prijateljem veterinarom Brunom Ljoljom. Oliver je, u dogovoru s njim, konja donirao Udruzi za terapijsko i rekreacijsko jahanje Nada - Vrbovec.



- Fabijan je bio smješten u konjičkom klubu u Zaprešiću, a budući da Bruno i ja nismo imali dovoljno vremena da ga često posjećujemo i da nije bio dovoljno ‘iskorišten’, odlučili smo ga donirati.



Za udrugu Nada i njihove aktivnosti znamo već dugo, imaju izvrsne uvjete za držanje konja, a
Oliver Mlakar i njegov prijatelj Brun Ljolja četiri su godine bili suvlasnici Fabijana.
mislili smo da bi ga bilo lijepo donirati upravo njima, da i on pomaže onima kojima je potrebna terapija jahanjem - ispričao je voditelj koji je najveću popularnost i slavu stekao kao zaštitno lice ‘Kviskoteke’. Danas su mu, pak, najčešći angažmani televizijske reklame.



Mlakar je dodao da će Fabijana, koji je već smješten u svoj novi dom u Vrbovcu pored Zagreba, i dalje redovito posjećivati, budući da se nije “odselio” predaleko od Oliverovog doma u Samoboru.



Mlakarov dojučerašnji 14-godišnji ljubimac Fabijan je mađarske pasmine nonius i vrijedi oko 37.000 kuna, no kako kažu u Udruzi, u čiji je program jahanja uključeno 35 djece iz Zagreba i okolice, Fabijanova vrijednost za njih je neprocjenjiva.







Televizijskom voditelju i njegovu prijatelju Bruni u ime svih malih jahača i članova Udruge, koja raspolaže s još deset konja za terapijsko jahanje, zahvalila je i njezina predsjednica Nada Zorko.



Martina Kuterovac
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. svibanj 2024 05:27