PRLJAVA KAMPANJA

MOSTOV KANDIDAT RUŽNO IZVRIJEĐAO SANDRU PERKOVIĆ Zbog izjave se ispričali i on i Grmoja

 Bruno Konjević / CROPIX

Mostov kandidat Siniša Ružić jučer se na svojem Facebook profilu obrušio na gradonačelnika Zagreba Milana Bandića, a usput je izvrijeđao i dvostruku olimpijsku pobjednicu Sandru Perković, nazvavši je 'politički interesnom glupačom'. Time je Ružić postao novo ime u nizu političara koji su se tijekom kampanje srozali na nedopustivo niske razine ophođenja.

Ružić je sporni post naknadno izbrisao, ali internet takve ispade pamti, zbog čega se glasnogovornik Mosta Nikola Grmoja ogradio od njegovih kvalifikacija i ispričao zbog nanesene uvrede:

- Ispričavam se i naglašavam da mi ne odobravamo takve istupe i vrijeđanje. Sandra Perković je naša proslavljena sportašica - kazao je Grmoja za tportal.

Naposljetku se Sandri Perković ispričao i sam Ružić, pojasnivši da pritom nije mislio ni na kakvu spolnu ni osobnu kvalifikaciju, već na materijalnu i moralnu korupciju stranke Milana Bandića čiji je ona član.

- Ispričavam se gospođi Perković zbog toga što sam upotrijebio riječ 'glupača'. Svatko tko je čitao taj Facebook status mogao je shvatiti da se ne radi niti o rodnoj niti o spolnoj uvredi - rekao je Ružić u pomalo neobičnoj isprici.

Ružić zbog svojeg bezobrazluka zasad nije pretrpio veće sankcije te je ostao kandidat Mosta u I. izbornoj jedinici i to na osmom mjestu.

Kandidatkinje Bandićeve koalicije osudile Ružićevu uvredu, očekuju ispriku

Četiri kandidatkinje Bandićeve Koalicije za premijera u srijedu su najoštrije osudile uvredu koju je u svom postu o Milanu Bandiću zlatnoj olimpijki Sandri Perković uputio glumac i Mostov izborni kandidat Siniša Ružić te su od njega zatražile ispriku.

Najoštrije prosvjedujemo zbog te uvrede, rekla je na konferenciji za novinare Jelena Pavičić Vukičević, solidarizirajući se sa Perković, sportašicom čija postignuća "pronose ime Zagreba i Hrvatske diljem svijeta".

Bandićeva kandidatkinja za saborsku zastupnicu tumači da konferenciju nisu sazvali samo zbog Perković, nego i svih žena koje su se drznule baviti politikom ili će to tek učiniti. "Ova uvreda i napad upućen Sandri Perković jasno pokazuje i drugim ženama što mogu očekivati u politčkoj areni", upozorava Pavičić Vukičević, sigurna da "muškarac muškarcu neće uputiti takvu uvredu".

Ističe da je napad na Sandru Perković sramotan čin Mosta, "stranke koja nas proteklih mjeseci više zabavlja formom, a da o sadržaju nismo čuli ništa". Vidjela sam plakat Most je vaš gost!, ta je stranka doista gost na hrvatskoj političkoj sceni, uvjerena sam da će građani to prepoznati, poručuje Pavičić Vukičević.

Ružićevu kvalifikaciju osudila je i kandidatkinja Alenka Košiša Čičin-Šain.

"Nekorektno je i zlonamjerno da nekoga tko je uložio toliko truda, posvetio (sportu) svoj život, odricao se, etiketira netko tko je jedva poznat na nekakvoj društvenoj sceni", izjavila je Košiša Čičin-Šain, držeći da spomenuta kvalifikacija najviše govori o Ružiću.

Tvrdi i da mu to nije prvi konflikt na društvenim mrežama, te zaključuje kako mu je "prag podražljivosti, očito vrlo nizak".

Potporu kolegici dala je kandidatkinja Ana Marija Bujas Čelan, i sama sportašica. "Isključivo je u pitanju čisti jal i ljubomora spram Sandre Perković, nadam se da će se Ružić ispričati", kaže.

Bivša Mostovka, Gordana Rusak kaže da Most poznaje iz drugog vremena, kad se kampanja vodila argumentima, da ju je drastičan zaokret u retorici iznenadio i zastrašio. To je jezik kavane, omalovažavanja, nije mu mjesto u javnom životu, kaže Rusak.

Koaliciju za premijera čine stranke BM 365, NS-Reformisti, Novi val, HSS-RS, BUZ.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. srpanj 2024 13:51