BIOGRAFIJA OPTUŽUJE

MRAČNA PROŠLOST ŠEFA FOX NEWSA 'Ako hoćeš povišicu, spavat ćeš samnom kad god ja to želim'

Željno iščekivana biografija šefa Fox newsa, Rogera Ailesa, sadrži neke zapanjujuće tvrdnje o tom medijskom mogulu žestokog temperamenta - uključujući i optužbe da je jednoj TV producentici ponudio povišicu od 100 dolara tjedno u zamjenu za seks.

Dok je 80-ih pregovarala o plaći, Randi Harrison tvrdi, Ailes joj je ponudio povišicu ako pristane na seksualni odnos s njom kad god mu se to prohtije. Iz Fox Newsa su odbacili sve optužbe, no u knjizi stoji još jedna optužba.

Ailes je navodno toliko ponižavao svoje novinare da je cijenjenog voditelja, političkog komentatora i kolumnista Billa O'Reillya zvao 'prodavačem knjiga s tv emisijom'. Knjiga tvrdi da je bio toliko utjecajan u politici da je u utrci za predsjednika 2012. godine kazao kolegama s Fox Newsa kako želi da oni izabreu novog predsjednika.

Uvid u knjigu Gabriela Shermana 'The Loudest Voice In The Room', koja na tržište izlazi 21. siječnja, prvi je dobio novinar New York Timesa, a ona se bavi čitavim životom 73-godišnjaka, od djetinjstva u Ohiu do odrastanja u jednu od najmoćnijih televizijskih ličnosti.

Autor knjige piše kako Ailes, unatoč tome što je bio nezadovoljan republikancima, nikad nije reklamirao Mitta Romneya. Među 560 stranica biografije nalazi se i osvrt na video u kojem kritizira Baracka Obamu.

Međutim, mnogi odbacuju navode iz knjige.

- Nismo pročitali knjigu, no znamo da Gabriel Sherman nikad nije s Fox Newsom provjerio podatke o kojima je pisao - kazao je glasnogovornik te televizijske kuće, a sam Roger Ailes izabrao je novinara da napiše njegovu biografiju i to nakon što je Sherman počeo pisati knjigu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 21:52