'Navijači su jamstvo da Hajduk neće biti poligon privatnih interesa'

SPLIT - Kampanja učlanjivanja u Hajduk nije zasad polučila očekivane rezultate, a kako se primiče rok (5. ili 7. svibnja) do kojeg se trebaju prijaviti svi članovi u prilogu elaborata za privatizaciju kluba, upomoć splitskom klubu uključila se KN Torcida koja je pokrenula pravu marketinšku ofenzivu.



Hajduk predstavio novi dres



Broj članova Hajduka tek je premašio nešto više od sedam tisuća članova, pa je zato među navijačima zazvonilo zvonu za uzbunu. Hajduk je zakupio prostor u dnevnim novinama, a Klub navijača Torcida postavila je štand u najfrekventnijoj gradskoj ulici, Marmontovoj, gdje upis članstva propagiraju i dijeleći letke s “Proglasom svim navijačima Hajduka”. U proglasu u kojem se promovira program Torcide, “Dite puka” pozivaju se navijači da pomognu voljenom klubu i to na način da postanu članovi Hajduka jer samo tako stječu pravo povlaštenog statusa za kupnju dionica u drugom i trećem krugu privatizacije. Zašto je to važno, Torcida objašnjava:







- Predviđeni zakonski postupak procesa preoblikovanja ne omogućava navijačima kao potencijalnim dioničarima i suvlasnicima Kluba da se prije učlanjenja u Klub upoznaju s ukupnom vrijednošću Hajduka, sa sadržajem budućeg Statuta Kluba i postotkom dionica koji će biti dostupan navijačima. Nažalost, u ovom trenutku, osim načelne i deklarativne podrške inicijativi “Hajduk – dite puka” nemamo čvrsta jamstva ni od čelnika Kluba, ni od Grada Splita, niti od Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa da će navijači Hajduka biti prihvaćeni kao strateški partneri u vlasničkoj i upravljačkoj strukturi Kluba.



KN Torcida svoje je zahtjeve uputila nadležnima, ali odgovor nisu dobili:



- Tražimo da se utvrdi iznos kontrolnog paketa od 25 posto plus jedna dionica, kao i da se budućim Statutom Hajduka utvrdi koja su to prava i obveze strateškog partnera koji tim dionicama raspolaže. Navijači kao strateški partner Kluba su jamstvo da Hajduk više nikad neće biti poligon privatnih interesa pojedinaca i raznih interesnih grupa, postavljenih ispred interesa Hajduka. Također tražimo da se navijačima omogući dokup dionica do popunjavanja tog kontrolnog paketa od 25 posto plus jedna dionica i nakon što proces preoblikovanja završi, jer naša predanost i spremnost da pomognemo svom Klubu ne traje samo onoliko koliko traje proces preoblikovanja – stoji u Proglasu.



Torcida traži da navijači imaju pravo prvokupa kontrolnog paketa dionica koji će pripasti Gradu Splitu. Proglas Torcide može se u cijelosti pročitati na www.torcida.hr, a uz poziv navijačima na učlanjenje u Hajduk još samo završni citat:



- San o Velikom Hajduku mogu ostvariti samo oni koji s tom vizijom žive i u nju vjeruju, koji ne bježe od odgovornosti i potrebnog odricanja, a to su prevenstveno njegovi navijači!

Alen Orlić/EPEHA
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. svibanj 2024 06:40