People's, vrlo luksuzni restoran i lounge bar, smješten u dojučerašnjem predgrađu na Radničkoj cesti, koje se, međutim, ubrzano pretvara u zagrebački City. People's je vjerojatno najbolje uređeno mjesto u Zagrebu. Lounge bar radi cijelu noć i čini posjetitelje sretnima i zadovoljnima.
Vitrina s vinima čini sretnima i zadovoljnima i vrlo, vrlo zahtjevne konzumente, jer u njoj ponosno stoje, čak i jedan d'Yquem, ili vintage šampanjci Henrija Girauda: riječ je o jednoj od najambicioznijih kolekcija vina u Hrvatskoj.
Međutim, People's je, kao restoran, gotovo neprijateljski orijentiran prema gostima. Primjerice, vrlo ljubazni konobar rekao nam je da su dobili naputak da posude sa solju i paprom ne smiju držati na stolu, što je jedno od najapsurdnijih uputa za funkcioniranje restorana koje sam ikada čuo.
Nadalje, prvih dana poslije otvorenja, uz imena tajlandskih jela nije bilo prijevoda, pa je siroti konobar morao recitirati što se ustvari skriva ispod pojedinog naziva, što je dovelo i njega i nas u neugodnu situaciju, i što je od nas zahtijevalo ozbiljnu koncentraciju, budući da smo se morali praviti da smo odjednom zapamtili sadržaj jedno trinaestak pojmova na tajlandskom. No, sve bi to bilo podnošljivije da se u People'su brinu oko hrane. Dok je klasična tajlandska juha bila odlična, sve se drugo pokazalo, želimo li biti osobito tolerantni, jedva prosječnim. Poseban je slučaj biftek s guščjim jetrima, na kojem smo, međutim, umjesto odreska guščjih jetara, dobili odrezak neke neidentificirane paštete, u kojoj se guščja ili pačja jetra nalazila u vrlo malom postotku.
People's je ambiciozno mjesto u koje se novac očigledno ubacivao buldožerima, ali koje se (kada se radi o restoranu, a ne o lounge baru) vodi gotovo jednakom suptilnošću, kao kad se upravlja buldožerom.
.
Davor Butković
Vitrina s vinima čini sretnima i zadovoljnima i vrlo, vrlo zahtjevne konzumente, jer u njoj ponosno stoje, čak i jedan d'Yquem, ili vintage šampanjci Henrija Girauda: riječ je o jednoj od najambicioznijih kolekcija vina u Hrvatskoj.
Međutim, People's je, kao restoran, gotovo neprijateljski orijentiran prema gostima. Primjerice, vrlo ljubazni konobar rekao nam je da su dobili naputak da posude sa solju i paprom ne smiju držati na stolu, što je jedno od najapsurdnijih uputa za funkcioniranje restorana koje sam ikada čuo.
Nadalje, prvih dana poslije otvorenja, uz imena tajlandskih jela nije bilo prijevoda, pa je siroti konobar morao recitirati što se ustvari skriva ispod pojedinog naziva, što je dovelo i njega i nas u neugodnu situaciju, i što je od nas zahtijevalo ozbiljnu koncentraciju, budući da smo se morali praviti da smo odjednom zapamtili sadržaj jedno trinaestak pojmova na tajlandskom. No, sve bi to bilo podnošljivije da se u People'su brinu oko hrane. Dok je klasična tajlandska juha bila odlična, sve se drugo pokazalo, želimo li biti osobito tolerantni, jedva prosječnim. Poseban je slučaj biftek s guščjim jetrima, na kojem smo, međutim, umjesto odreska guščjih jetara, dobili odrezak neke neidentificirane paštete, u kojoj se guščja ili pačja jetra nalazila u vrlo malom postotku.
People's je ambiciozno mjesto u koje se novac očigledno ubacivao buldožerima, ali koje se (kada se radi o restoranu, a ne o lounge baru) vodi gotovo jednakom suptilnošću, kao kad se upravlja buldožerom.
.
Davor Butković
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....