GORAN MIKULIČIĆ ZADRŽAN NA LIJEČENJU

Pozlilo i odvjetniku generala Markača

Mikuličić je imao spontani pneumotoraks, a Markaču je nedavno ugrađen stent

Odvjetniku Goranu Mikuličiću koji pred sudom u Haagu brani Mladena Markača u petak je jako pozlilo te je otišao u bolnicu, gdje je, doznajemo, i zadržan. U bolnici je utvrđeno da je Mikuličić dobio spontani pneumotoraks, tj. prisutnost slobodnog zraka u plućima, koji nastaje iznenada, a simptomi su jaka bol u području prsnog koša, osjećaj gušenja, otežano disanje i ubrzani rad srca.

- Počelo je tako da je osjetio bol u trbuhu pa je pomislio na udar - rekao je naš anonimni izvor. Mikuličić će morati neko vrijeme mirovati u bolnici na liječenju, a hoće li na sudu u Haagu zatražiti odgodu nastavka procesa ili poslati zamjenu nismo uspjeli doznati jer se odvjetnik Mikuličić jučer nije javljao.

Prije samo tri mjeseca Mladenu Markaču u kaznionici je toliko pozlilo, doživio je srčani udar, da je jedva zazvao upomoć svoga pritvorskog cimera Ivana Čermaka kako bi pozvao liječnike. Navodno ga je Čermak tada čuo i pozvao pomoć. Neslužbeno također doznajemo da je bio prevezen u jednu od bolnica u Haagu, gdje mu je pružena potrebna liječnička pomoć.

Nevolje državnog odvjetnika: Bajić prvo imao napadaj žuči pa mu isključili struju

Glavnog državnog odvjetnika Mladena Bajića, koji u posljednje vrijeme ima pune ruke posla, na privatnom planu sustižu nevolje - prvo je dobio napadaj žuči pa je podvrgnut rutinskoj operaciji, a potom su mu u zagrebačkom stanu isključili struju jer su ga, doznajemo, krivo optužili da nije platio račun.

No, ispostavilo se da struju nije plaćao njegov zagrebački susjed pa je Bajiću struja brzo vraćena te je opet “progledao”.

Podsjetimo da je prije više od godinu dana u Stubičkim toplicama na stručnom skupu Mladen Bajić također doživio nezgodu - pokušavajući spasiti kompjutor koji je nosio u rukama, na stubama je izgubio ravnotežu i pao. Zbog kompliciranog prijeloma šake lijeve ruke neko je vrijeme morao nositi gips.

Luksuzni lifestyle bivšeg diplomata: Miomir Žužul u skupim cipelama Jamesa Bonda

Miomiru Žužulu, bivšem ministru vanjskih poslova, danas vlasniku privatnog sveučilišta za međunarodne odnose u Dubrovniku, s obzirom na kredite koje je podigao kako bi uredio prostore fakulteta zasigurno nije jednostavno njegovati luksuzni stil života na kakav je navikao.

Miomir Žužul, doznajemo, voli njegovati lifestyle kakav preporučuje njegov najdraži britanski magazin Robb Report. Riječ je o magazinu koji svojim čitateljima savjetuje najluksuznije brendirane stvari poput luksuznih automobila, jahti, nekretnina, putovanja, privatnih aviona, mode, najsofisticiranijeg nakita i satova, umjetnosti, vina, elektronike…

Upravo u tom magazinu mogao bi se naći luksuzni britanski brend cipela John Lobb koji Žužul, doznajemo, najviše voli.

Riječ je o starom britanskom ekskluzivnom brendu muških cipela koje postoje od 1849. godine.

Neki od njihovih najuglednijih klijenata bili su kralj Edward VII., slavni tenor Enrico Caruso i glumac Daniel Day- Lewis, a cipele John Lobb nosio je i Daniel Craig u “Casinu Royale”.

Carinika Dragosavca optužili da se na poslu zabavlja: ‘Gospodine Barišić, nisam pjevao narodnjake rano ujutro na poslu!’

Ravnatelj Carinske Uprave i bivši rizničar HDZ-a Mladen Barišić zatražio je pokretanje disciplinskog postupka protiv Mirka Dragosavca, sindikalnog povjerenika i voditelja smjene u carinskoj ispostavi u Zračnoj luci Zagreb jer je navodno na radnome mjestu pjevao narodne pjesme.

Ravnatelj Barišić već dugo ratuje sa sindikalnim čelnicima carinika koji ga optužuju za razna djela te tvrde da je pokretanje postupka protiv Dragosavca samo njegov odgovor na njihove stare optužbe. Naime, jedna je kolegica Mirka Dragosavca iz carinske ispostave u Zračnoj luci optužila da je 19. studenog 2009. na radnome mjestu u 11 sati pjevao bosanske narodne pjesme, zbog čega ga je prijavila. Ravnatelj Barišić je ovih dana zatražio pokretanje postupka protiv Dragosavca zbog povrede službene dužnosti. No, Dragosavac tvrdi da optužbe ne stoje jer s kolegicom koja ga proziva pred nadređenima već godinama ne radi u istoj smjeni.

- Optužili su me da sam rano ujutro pjevao narodnjake, a nisam ni muzikalan, niti pjevam, a kamoli da ujutro zapjevam. A baš bi bosanske narodnjake pjevao?! Slušam Mišu Kovača, Vicu Vukova, Olivera Dragojevića i na njima sam odrastao, a s kolegicom koja me optužuje ne radim već tri i pol godine u istoj smjeni, niti sam s njom u konfliktu - kaže Dragosavac.

Povjerenstvo za praćenje provedbe Kodeksa profesionalne etike službenika Ministarstva financija utvrdilo je, piše ravnatelj Barišić u pismu koje je dostavio Nezavisnom sindikatu carinika Hrvatske, da je Dragosavac povrijedio međusobne odnose državnih službenika te se traži pokretanje postupka.

Koncert u Hrvatskom glazbenom zavodu: Japanski zbor na simpoziju

Japanski zbor Tokyo Josei Choir nastupio je u petak navečer u Hrvatskom glazbenom zavodu u povodu završetka 1. međunarodnog umjetničko-znanstvenog simpozija o zborskoj glazbi, pjevanju i glasu “Ars Choralis”.

Na kraju koncerta japanski zbor na pozornici je nastupio zajedno s još pet hrvatskih zborova, a otpjevali su praizvedbu skladbe Branka Starca “We move the World”.

Simpozij je organizirala Hrvatska udruga zborovođa, a predavači su stigli iz svih dijelova svijeta - Japana, Italije, Švedske, Portugala, Južne Afrike i Malezije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. svibanj 2024 12:39