'Projekt 44': Đapić smršavio 21 kilogram u dva i pol mjeseca

OSIJEK - Predsjednik HSP-a i saborski zastupnik Anto Đapić u protekla je dva i pol mjeseca smršavio 21 kilogram, a u Novu bi godinu mogao ući s kilažom kakvu je zadnji put imao 1992. godine.



Magična brojka od 100 kilograma krajnji je cilj "projekta 44", kojim bi Đapić za oko četiri mjeseca trebao smršavjeti 44 kg, a obuhvaća prvenstveno pojačanu tjelesnu aktivnost te djelomično uvođenje reda u prehranu.



Nakon što je prvo mjesec dana selektirao ishranu, HSP-ov šef se 1. listopada predao u ruke svoga stranačkog kolege prof. Željka Černića i njegovom programu zdravog mršavljenja. Tako je Đapić i prije smjernica premijera Ive Sanadera odlučio poraditi na "stezanju remena", a rezultati ukazuju da je izgleda na pravom putu i da će spremno dočekati krizu.



- Nema to veze s krizom, ali se dobro poklopilo. Odlučio sam se na ovo prvenstveno zbog zdravstvene preventive, jer sam se počeo osjećati preteškim, tromim i brže sam se umarao. Do sada sam skinuo oko 21 kilogram i mogu reći da se osjećam izvrsno, čak sam i tlak regulirao i sada mi je na 130/88 - rekao je šef pravaša.







Riječ je o programu koji zahtijeva pet sati rada tjedno. Pri tome dva dana po sat vremena odrađuje hodanjem na traci u svom stanu, a tri puta tjedno ulazi u "Černićevo mučilište." Tvorac programa i njegova zamjenica, trenerica Irena Grgić kažu da Đapić predano i uz puno volje pristupa svakoj vježbi.



- Ovo je zdravi program mršavljenja, koji potiče topljenje potkožne mase, a da se pri tome mišić učvršćuje. Dakle, istovremeno se radi na oblikovanju tijela i potrošnji potkožne mase. Kružni trening odrađuje se na 13 sprava od kojih je svaka predviđena za određenu skupinu mišića. Pri tome se kombiniraju aerobne sprave poput bicikla, veslača, sprave za ruke i trake sa spravama s utezima - objasnila je sistem rada Đapićeva trenerica.



Đapić je u ovom trenutku dosegao razinu da na spravi za leđa podiže utege od 25, a na onoj za grudi od 20 kilograma. A počeo je s 15. Ističe da nije na dijeti, ali pazi na ishranu. - Pazim da manje jedem i pokušavam izbjegavati večeru. Nekada sam znao jesti previše zbog nervoze, puno slatkog i kasno navečer, a sada to maksimalno reduciram iako dobru janjetinu neću odbiti.



Ja inače nikada nisam bio opterećen svojim izgledom, no počeo sam se osjećati loše, a i dosadilo mi je uvijek uzimati sve veće brojeve košulja, hlača, odijela i bilo je vrijeme da krenem u kontra smjeru. Cilj je doći na 100 kilograma, a toliko sam zadnji put imao 1992. godine. Tada sam kupovao odijela broj 52-54, a u međuvremenu sam ih morao šiti u MK Slavoniji - zaključio je Đapić, koji žali što nema više vremena za bavljenje svojim omiljenim sportovima - plivanjem i košarkom.







Nikola Patković/EPEHA
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. svibanj 2024 21:54