Punjeni pileći batak u panceti

1. Nožem odvojimo meso, a kost pri vrhu odrežemo. Meso raširimo. Dvije ploške pancete narežemo na kockice i popržimo.



Dodamo im nasjeckane bukovače, pa malo kockica kruha. Povežemo s jajima i začinimo.



2. Smjesu položimo na meso, zarolamo, a svaki komad omotamo s dvije ploške pancete. Naglo ispečemo na grilu, pa stavimo u pećnicu na još 10-ak minuta. Luk nasjeckamo i popržimo, dodamo rižu, podlijemo i pirjamo. Dodamo špinat narezan na rezance, još malo podlijemo, začinimo i na kraju dodamo maslac. Na rižoto od špinata, poredamo pileće batake.



Sastojci za 4 osobe:



8 pilećih bataka

18 ploški pancete

Sol i papar po potrebi

2 jaja

Kriška bijelog kruha

15 dag riže

50 dag listova špinata

0, 5 dag maslaca

10 dag bukovača

Manja glavica luka

Pola vezice peršuna

03 dl ulja



Zahtjevnost: * *



Vino: Poslužite Zdjelarevićevu graševinu



Savjet gastronomada: Istom smjesom možemo puniti i meso od kunića ili pileća prsa



Vrijeme pripreme: 30 minuta







Branko Ognjenović
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. prosinac 2025 13:34