DIJETE DOBILO DIJETE

Rodila s devet godina!

Devetogodišnja Kineskinja postala je jedna od najmlađih majki u svijetu, nakon što je rodila zdravog sina. Zatrudnjela je s osam godina.

Neimenovana djevojčica dovezena je u bolnicu u gradu Changchunu na sjeveru Kine u devetom mjesecu trudnoće. Dva dana kasnije carskim je rezom rodila dječaka teškog 2,7 kg.

Njezini roditelji nisu htjeli komentirati trudnoću, međutim, tvrde da su obavijestili policiju koja je pokrenula potragu za ocem.

Prema kineskim zakonima seks s djevojčicom mlađom od 14 godina tretira se kao silovanje i kažnjava dugotrajnom zatvorskom kaznom.

U takvim slučajevima sud argumente obrane poput obostranog pristanka na snošaj uopće ne uzima u obzir jer djevojke mlađe od 14 godina nemaju seksualna prava.

Jedna bolnica u Šangaju nedavno je objavila kako se čak 30 posto pobačaja u njoj provodi na učenicama osnovnih škola.

Rekord najmlađe majke svijeta čiji je porod službeno zabilježen do danas drži petogodišnja Peruanka Lina Medina koja je rodila sina od gotovo tri kilograma 1939. godine. Njezin otac bio je uhićen zbog sumnje da ju je silovao, međutim, oslobođen je zbog nedostatka dokaza. U istoj je zemlji zabilježeno još nekoliko trudnoća djevojčica mlađih od deset godina.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. svibanj 2024 04:45