DELICIJE

Rolada od smuđa u umaku od crvene paprike

Recept: Tomica Đukić, chef kuhinje hotela Osijek, predsjednik Udruge kuhara Osječko-baranjske županije

1. Četvrtinu gljiva narezanih na listiće popržite na ulju sa sitno nasjeckanim lukom. Posolite i popaprite.

2. Nadjev ohladite pa ga jednoliko rasporedite na riblje filee i zarolajte. Roladu umotajte u nauljenu aluminijsku foliju i kuhajte na pari oko 20 minuta.

3. Za umak svježu papriku skuhajte u vrhnju kojem ste dodali pasiranu rajčicu, sol, papar i malo slatke crvene paprike. Kad paprika omekša, umak propasirajte pa zgusnite svjetlom zaprškom na maslacu.

4. Za prilog uz jelo na malo ulja popržite tikvice i poriluk narezane na rezance i ostatak gljiva. Začinite solju, paprom, kimom i pred kraj dodajte rikulu da malo povene.

5. Za popečak skuhani krumpir naribajte i pomiješajte sa žemičkom koju ste natopili u mlijeko. Začinite solju, paprom i nasjeckanim peršinom. Napravite popečke koje ispržite na maslacu do zlatnožute boje.

SASTOJCI (za 4 osobe):

80 dag filea smuđa (bez kože)

40 dag svježe crvene paprike

0,5 dl pasirane rajčice

20 dag šampinjona

6 dag luka

2 dl suncokretovog ulja

0,5 dl vrhnja za kuhanje

10 dag poriluka

20 dag tikvica

4 dag rikule

4 dag brašna

4 dag maslaca

40 dag krumpira

1,5 dl mlijeka

12 dag žemički

15 dag maslaca

peršin

sol

papar

kim

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. prosinac 2025 19:20