Recept: Tomica Đukić, chef kuhinje hotela Osijek, predsjednik Udruge kuhara Osječko-baranjske županije
1. Četvrtinu gljiva narezanih na listiće popržite na ulju sa sitno nasjeckanim lukom. Posolite i popaprite.
2. Nadjev ohladite pa ga jednoliko rasporedite na riblje filee i zarolajte. Roladu umotajte u nauljenu aluminijsku foliju i kuhajte na pari oko 20 minuta.
3. Za umak svježu papriku skuhajte u vrhnju kojem ste dodali pasiranu rajčicu, sol, papar i malo slatke crvene paprike. Kad paprika omekša, umak propasirajte pa zgusnite svjetlom zaprškom na maslacu.
4. Za prilog uz jelo na malo ulja popržite tikvice i poriluk narezane na rezance i ostatak gljiva. Začinite solju, paprom, kimom i pred kraj dodajte rikulu da malo povene.
5. Za popečak skuhani krumpir naribajte i pomiješajte sa žemičkom koju ste natopili u mlijeko. Začinite solju, paprom i nasjeckanim peršinom. Napravite popečke koje ispržite na maslacu do zlatnožute boje.
SASTOJCI (za 4 osobe):
80 dag filea smuđa (bez kože)
40 dag svježe crvene paprike
0,5 dl pasirane rajčice
20 dag šampinjona
6 dag luka
2 dl suncokretovog ulja
0,5 dl vrhnja za kuhanje
10 dag poriluka
20 dag tikvica
4 dag rikule
4 dag brašna
4 dag maslaca
40 dag krumpira
1,5 dl mlijeka
12 dag žemički
15 dag maslaca
peršin
sol
papar
kim
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....