Sisak: Pintarić novi gradonačelnik; Vidović ne priznaje smjenu

SISAK - Većina u Gradskom vijeću Siska, vijećnici HDZ-a, HSP-a i dvojica bivših članova SDP-a, na sjednici održanoj pod zaštitom dvojice djelatnika 'Sokol-Marića' u Hotelu Panonija, za novog gradonačelnika Siska izabrali su Dinka Pintarića (HDZ), koji je dužnost gradonačelnika obnašao prije proljetnih lokalnih izbora.

On je za svoje zamjenike predložio članove HSP-a Marija Marota i Veljka Novaka, te za članove Gradskog poglavarstva Vlatka Matijevića, Ivanku Roksandić, Adelu Gradišar, Marijanu Čeh, Damira Marića i Boru Mioča.

Pod predsjedanjem dr. Damira Kolara, kojeg je 17 vijećnika izabralo za predsjednika Vijeća umjesto Marijana Maline, jučer je odbijen prijedlog proračuna za 2006. godinu kojeg je priredila ekipa Davorka Vidovića. Umjesto proračuna donesena je odluka o privremenom financiranju gradskih funkcija u prvom tromjesečju iduće godine.

Sa sjednice 17 vijećnika poslan je zahtjev Davorku Vidoviću da tijekom srijede ili četvrtka, 28. i 29. prosinca organizira primopredaju dužnosti i ovlasti gradonačelnika grada Siska novoizabranom gradonačelniku Dinku Pintariću.

Vidović je jučer rekao kako će dužnost predati tek kada bude legalno smijenjen. - Ako i na sjednici, koju je sazvao legalni predsjednik Gradskog vijeća Marijan Malina, bude izglasano nepovjerenje meni i Gradskom poglavarstvu, ja ću predati dužnost. Odluke grupe vijećnika držim nelegalnim i nelegitimnim, to je nastavak političkog igrokaza - rekao je Vidović.

Dodao je da će poštivati i odluke središnjem državnog ureda za lokalnu upravu o sisačkom slučaju, ma kakva ona bila, iako, zaključio je, nema zakonskog uporišta za donošenje odluke koja će politički puč proglasiti legalnim.



Mate Piškor
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. svibanj 2024 04:18