Sitcom Bitange i princeze ‘zaratit’ će Hrvatsku i Sloveniju

ZAGREB - Ekipa jedne od najpopularnijih domaćih sitcoma “Bitange i princeze” uskoro kreće sa snimanjem pete sezone te ćemo nove avanture Robija, Tea, Kaze, Irene i Lucije gledati u jesen ove godine. Izvrsna glumačka postava koju čine Rene Bitarajac, Tarik Filipović, Hrvoje Kečkeš, Nataša Dangubić, Mila Elegović, Predrag Vušović kao Gazda te Mile Kekin kao erotoman Sale 4. svibnja ulaze u studio.



Više iz
rubrike
SPEKTAKLI


Nova sezona humoristične serije donijet će antiratnu trilogiju u kojoj će Hrvatska zaratiti sa Slovenijom. Naša tajna služba, naime, naručuje novi Google Earth program u kojem se na rijeci Sutli pojavljuje otočić koji do sada nije bio zapisan na karti. Hrvatska ulazi u rat, a cilj je osvojiti Brežice bez ispaljenog metka. Sve 24 epizode su, kako nam je rekao redatelj Goran Kulenović, osmišljene, a na scenariju za jednu epizodu s Kulenovićem radi i Mile Kekin te Rene Bitorajac za dvije epizode.



Markuševac kao Brežice



S obzirom na smanjeni budžet snimanja sitcoma, kao Brežice će morati poslužiti zagrebačko naselje Markuševac, a prema scenariju, u tom parodijskom vojničkom pohodu Robi (Rene Bitarajac) i Armando (Dražen Čuček) naći se u tenku, ako se jedan uspije nabaviti.



- Važno je naglasiti da nećemo ništa više ismijavati Slovence od Hrvata. Radimo parodiju na aktualna događanja, a što reći više kada će se u ulozi europskih promatrača naći Srbija, na čelu s Miladojkom (Mila Elegović), Peđom (Predrag Vušović) i Badžom (Bitorajac) - kaže redatelj i koscenarist sitcoma Goran Kulenović.



Gostujuće uloge po kojima su “Bitange” osobito poznate, pa su tako u ranijim sezonama gostovali Duško Ćurlić kao diler, Davor Gobac kao slikar ili Vinko Brešan kao sudac, još nisu dogovorene.



Ivica ili Ivano



- Htio sam pozvati Gibonnija za cameo ulogu, a u ulozi trudne glasnogovornice policije mogla bi se pojaviti Barbara Kolar. Već u prvoj epizodi u ulozi Robijeva frenda namjeravamo pozvati nekog od naših sportaša.



Uloga Miše zamišljena je po uzoru na Silent Boba (op. a. šutljivi Bob - izmišljeni lik redatelja Kevina Smitha) pa neće biti prezahtjevna. Mislim da bi za to bili odlični Ivica Kostelić ili Ivano Balić - objasnio je Kulenović. 



Marijana Sever
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 16:32