Starleta Davorka se bori za prava bikova

BERLIN - Njemačka glumica Davorka Tovilo, porijeklom Slavonka, koja je kontroverznim nastupima i fizičkim atributima stekla popularnost u njemačkoj javnosti, angažirala se i kao borac za prava životinja.



Zajedno sa aktivistima iz organizacije PETA-e prosvjedovala je ispred španjolskog veleposlanstva u Berlinu protiv borbi s bikovima, okrutne tradicije koju još uvijek njeguju neki gradovi Portugala i Španjolskoj.



Tri aktivistice i jedan muški kolega, odjeveni samo u kupaći kostim, nosili su plakate s natpisom "Zaustavite krvave borbe s bikovima".



Seksipilna Davorka (28) doselila se u Njemačku kao dijete, ali nikad nije zaboravila na svoje korijene - na svojoj internetskoj stranici ističe da je "Hrvatica srcem i dušom".



Sudionica njemačke inačice Big Brothera " Der Container" skrenula je pažnju na sebe prije tri godine kada se pojavila na berlinskoj premijeri filma "Gospodar prstenova" u potpunoj prozirnoj haljini. Ubrzo je stekla nadimak " Miss Prozirna".



Studentica iz Muenchena ima i glumačke aspiracije pa je tako prije više od godinu dana dobila malu ulogu u hollywoodskom filmu "Stuff Happens" uz bok zvijezdama poput Johna Cusacka, Bena Kingsleyja i Marise Tomei. (A.V.)







Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. svibanj 2024 13:47