STATUSNA KONFERENCIJA JUTARNJEG LISTA O POŽARIMA Požari u Hrvatskoj: Obrana i prevencija 2019.

 

Što smo naučili u prošloj protupožarnoj sezoni i kako se pripremamo za sljedeću sezonu, teme su velike konferencije Jutarnjeg lista “Požari u Hrvatskoj: obrana i prevencija 2019.”, koja će se 26. studenoga održati u Hotelu Esplanade u Zagrebu.

Organizator konferencije je Jutarnji list, a konferenciju podržavaju Hrvatske šume, Odašiljači i veze, AKD te Ministarstvo obrane, Ministarstvo unutarnjih poslova i Ministarstvo poljoprivrede Republike Hrvatske.

Cilj konferencije je napraviti analizu svih aktivnosti poduzetih u sklopu obrane od požara u sezoni 2018. godine te najaviti sve novosti u prevenciji, te boljoj organizaciji koja se priprema za 2019. godinu.

Radi se o nastavku iznimno uspješne konferencije i rasprave koja je održana u studenom 2017. godine nakon jedne od najtežih protupožarnih sezona u povijesti Hrvatske.

Ovaj jedinstveni skup dovodi neke od vodećih eksperata iz gospodarskih, obrambenih, vatrogasnih institucija i kreatore javne politike Hrvatske.

U sklopu konferencije gostovat će potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević, potpredsjednik Vlade zadužen za gospodarstvo i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić, ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, ravnatelj Državne uprave za zaštitu i spašavanje Dragan Lozančić, glavni vatrogasni zapovjednik Republike Hrvatske Slavko Tucaković, predsjednik Hrvatske vatrogasne zajednice Ante Sanader, predsjednik Uprave Hrvatskih šuma Krunoslav Jakupčić, direktor Odašiljača i veza Mate Botica, Vinko Prizmić pročelnik HGSS.


PROGRAM


10.00

Otvaranje konferencije


10.05

Prezentacija 1: Rezultati protupožarne sezone 2018.

glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković


10.25

Video prezentacija sustava kamera Odašiljača i veza

predsjednik Uprave OiV Mate Botica


10.45

Prezentacija 2: Nikolaos Iliopoulos, bojnik grčkog stožera obrane od požara


11.00

Okrugli stol “Obrana od požara u 2019. godini”

Sudionici:

Damir Krstičević (Ministarstvo obrane),

Davor Božinović (Ministarstvo unutarnjih poslova),

Tomislav Tolušić (Ministarstvo poljoprivrede),

Kruno Jakupčić (Hrvatske šume),

Slavko Tucaković (glavni vatrogasni zapovjednik),

Ante Sanader (predsjednik Hrvatske vatrogasne zajednice),

Dragan Lozančić (DUZS),

Vinko Prizmić (HGSS)


12.15

Završetak konferencije

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. srpanj 2024 22:30