RECEPT: BRANKO OGNJENOVIĆ, akademik, vlasnik kulinarske akademije Moj kuhar
SASTOJCI za 4 osobe:
* 30 dag gotovog prhkog tijesta
* 30 dag šunke (iz konzerve)
* 2 dag maslaca
* 30 dag matovilca
* 20 dag kuhanoga graha
* 1 jaje
* 0,3 dl bučinog ulja
* 0,3 dl octa (po izboru)
* sol i papar
1. Prhko tijesto razvaljajte na debljinu oko 3 mm. Okruglim kalupom izrazujte komade veličine malo veće od šunke.
2. Rubove premažite tučenim jajetom pa povrh stavite šunku narezanu na kolutove debljine oko 2 mm.
3. Tako spojene kolutove šunke i tijesta rasporedite na lim premazan maslacem. Pecite oko 15 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva.
4. Matovilac očistite i operite, dodajte mu grah, začinite solju i paprom, octom i aromatizirajte bučinim uljem. Po želji u salatu možete dodati mladi luk narezan na kolutiće.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....