RECEPT DANA

Šunka na prhkom tijestu

RECEPT: BRANKO OGNJENOVIĆ, akademik, vlasnik kulinarske akademije Moj kuhar

SASTOJCI za 4 osobe:

* 30 dag gotovog prhkog tijesta

* 30 dag šunke (iz konzerve)

* 2 dag maslaca

* 30 dag matovilca

* 20 dag kuhanoga graha

* 1 jaje

* 0,3 dl bučinog ulja

* 0,3 dl octa (po izboru)

* sol i papar

1. Prhko tijesto razvaljajte na debljinu oko 3 mm. Okruglim kalupom izrazujte komade veličine malo veće od šunke.

2. Rubove premažite tučenim jajetom pa povrh stavite šunku narezanu na kolutove debljine oko 2 mm.

3. Tako spojene kolutove šunke i tijesta rasporedite na lim premazan maslacem. Pecite oko 15 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva.

4. Matovilac očistite i operite, dodajte mu grah, začinite solju i paprom, octom i aromatizirajte bučinim uljem. Po želji u salatu možete dodati mladi luk narezan na kolutiće.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. prosinac 2025 04:10