OMOGUĆUJE MONDO.HR

TESTIRALI SMO I ODABRALI ZA VAS Deset besplatnih, laganih i ludo zabavnih aplikacija za djecu i roditelje

Bilo da ste pobornici klasičnih metoda učenja (knjige, predavanja, edukativne emisije, razgovor) ili da rado eksperimentirate s novim platformama (aplikacije, tutorijali, online tečajevi) važno je svaki od navedenih načina edukacije koristiti na pravi i najbolji način koji će pomoći vama i vašem školarcu da maksimalno iskoriste svoje potencijale i područja interesa.
 Foto: Colourbox

Pripremili smo vam listu 10 najboljih aplikacija koje pokrivaju predmete poput matematike, geografije, engleskog jezika, povijesti te mozgalica koje će vašem školarcu pomoći da mozak održi u kondiciji.

Kliknite ovdje i kupite UDŽBENIKE te ŠKOLSKU OPREMU bez stajanja u redovima i uz BESPLATNU DOSTAVU

Većina aplikacija sadrži i kviz koji će testirati njegovo znanje i u konačnici dati konkretniju informaciju o poznavanju određenog područja.

1. Za djecu mlađu od 9 godina - Drawing Classes

Zanimljiva aplikacija oduševit će malene umjetnike koji vole igru bojama i oblicima. Među brojnim predlošcima djeca mogu odabrati onaj koji im se sviđa, obojati ga flomasterom, kistom ili bojom, a na kraju ga spremiti i putem poruke ili maila podijeliti s, primjerice, bakom i djedom.

Obojani crteži se ocjenjuju, a istovremeno mogu sudjelovati i natjecati se dva igrača. Korisnici su aplikaciju ocijenili s 4 zvjezdice i u najvećoj mjeri hvalili njenu interaktivnost.

Djeca mogu birati između olovke, kista i flomastera, a pritom odrediti i debljinu kojom žele ostavljati otisak. Aplikacija će biti zanimljiva i znatno mlađoj djeci (todlerima) kojima će se svidjeti dinamika i velik broj interakcija koje se događaju na zaslonu, kao i odgovarajuće popratne animacije i zvukovi.

Aplikacija je dostupan za Android .

2. Za djecu stariju od 8 godina - World Map 2015.

Ukoliko vaš školarac muku muči s geografijom, možda će mu uvijek pristupačna i precizna karta svijeta pomoći u svladavanju osnovnih znanja.

Atlas na jednom zaslonu odlično je rješenje za male (i velike) znatiželjnike koji žele otkrivati nove države i njihove glavne gradove. Više od 8 tisuća korisnika aplikaciju je ocjenilo s 5 zvjezdica, a najviše im se svidjela zbog jednostavnog i preglednog sučelja koje izgleda baš poput fizičkog atlasa na koji je većina navikla.

Pratite veliki specijal na Jutarnji.hr: Spremamo se za školu

Aplikacija je dostupan za iPhone, iPad i Android.

3. Za djecu stariju od 8 godina - Duolingo

Jedna od najpoznatijih i najinteraktivnijih aplikacija podjednako će oduševiti školarce, kao i njihove roditelje. Odaberite željeni jezik i postepeno učite riječi i fraze. Aplikacija je koncipirana na način da od korisnika zahtjeva čitanje, slušanje, pisanje i govor. Sve se ocjenjuje i omogućuje vam da idete na sljedeću razinu.

Poseban izazov su zadaci u kojima trebate izgovoriti riječi ili fraze i koje aplikacija potom ocjeni kao ispravne ili pogrešne. Dodatan izazov je i činjenica da aplikacija sama po sebi nije na hrvatskom jeziku pa tako željeni jezik učite pomoću engleskog. Drugim riječima, odlučite li učiti francuski jezik, svi zadaci su na engleskom. Aplikaciju su proglasili najboljom i na Google Play i na iTunes platformi.

Aplikacija je dostupan za iPhone, iPad i Android.

4. Za djecu stariju od 9 godina - English Tenses

Sve što trebate vi i vaš školarac znati o glagolskim vremenima – nalazi se u ovoj aplikaciji. Jednostavno sučelje i jasan pregled gramatike biti će odličan podsjetnik i pomoćnik u posljednji čas.

Osim jasnog pregleda glagolskih vremena, aplikacija nudi i opciju provjere znanja u obliku kviza u kojemu trebate pogoditi glagolsko vrijeme. Izrazito edukativno i korisno svim uzrastima, ne samo školarcima. Ovaj svojevrstan podsjetnik kroz 13 glagolskih vremena preuzelo je više od milijun korisnika.

Aplikacija je dostupan za Android i iPhone.

5. Za djecu stariju od 10 godina - Math Tricks

Ova odlična aplikacija namijenjena je svim školarcima koji se žele izvještiti u matematičkim operacijama i ubrzati postupak računanja.

Zbrajanje, oduzimanje, dijeljenje, množenje i sve kompliciranije varijante toga - zaokupit će pažnju vašeg školarca i poslužiti kao odlična vježbenica za daljenje računske operacije.

Saznajte kako uštedjeti na kupovini školske opreme

Mjeri se vrijeme, odnosno brzina izvođenja računskih operacija i svaka sljedeća razina sa sobom nosi nove izazove. Više od 5 milijuna korisnika preuzelo je aplikaciju, a pohvalili su velik broj izazova, odnosno opcija igre uključujući izvođenje računskih operacija prema raznim kriterijima uključujući: računanje na vrijeme, bez vremena, s velikim brojevima, malim, u paru, s više igrača i sl.

Aplikacija je dostupan za Android .

6. Za djecu stariju od 10 - Einsteinov Izazov

Trenirajte mozak, a istovremeno se zabavite ovom aplikacijom koja će vam aktivirati i izoštriti kratkoročnu memoriju, vizualno pamćenje i koncentraciju.

Kada pokrenete igru, vidjet ćete četiri mjehurića unutar kojih su brojevi. Cilj je zapamtiti pozicije tih brojeva koji će nakon nekoliko sekundi biti skriveni pa ćete morati iskoristiti prazne mjehuriće i pogoditi (prisjetiti se) brojeva krenuvši od najnižeg prema najvišem. Svakom novom razinom povećava se broj praznih mjehurića koje treba pogoditi.

Aplikaciju je preuzelo više od pola milijuna korisnika, ali mnogi su komentirali kako im reklame smetaju prilikom igre. Zato postoji i verzija koja se plaća, a uključuje dodatne izazove.

Einstein je tvrdio kako prosječna odrasla osoba u većini slučajeva može zapamtiti sedam brojeva. Kako vi stojite po tom pitanju?

Aplikacija je dostupan za Android.

7. Za djecu stariju od 12 godina - HowStuffWorks

Od odgovora na pitanje ubija li mikrovalna nutrijente u hrani i što bi se dogodilo kada bi se unutrašnjost zemlje ohladila pa sve do odgovora na pitanje tko su najplaćeniji televizijski glumici i koliko brzo rastu nokti i kosa. HowStuffWorks krije odgovore na mnoga pitanja. Možete gledati video i čitati tekstove, a sadržaj lako dijeliti na društvenim mrežama.

Iskoristi kod mondo-skola-10 i ostvari 10% popusta na kupovinu školske opreme na mondo.hr. Provjeri ponudu

Ova zanimljiva aplikacija također pokriva i zrelije teme koje se tiču nasilja, seksa, alkohola, pušenja i droge, a obrađuje i društveno odgovorne teme te djeci omogućuje edukativan sadržaj. Više od milijun aktivnih korisnika Android operativnog sustava aplikaciju je ocijenilo ocjenom 3,9.

Aplikacija je dostupan za iPhone i Android .

8. Za djecu stariju od 12 godina - Solar Walk – Planets

Nevjerojatna istraživanja Sunčevog sustava i detalja njegove Mliječne staze samo su klik udaljeni od zaslona tableta ili mobitela.

Jeste li znali da je i dalje pravi misterij koliko zapravo traje dan na Saturnu? I jeste li znali da Saturn ima 62 prirodna satelita, za razliku od zemlje koja ima samo jedan – Mjesec.

- Aplikacija mi se jako sviđa zbog prekrasnih fotografija planeta i velikog broja zanimljivih informacija. Lako je "posjetiti" bilo koji planet i istražiti sve što me o njemu zanima - komentirao je jedan od korisnika.

Aplikacija je dostupan za iPhone, iPad i Android .

9. Za starije uzraste - Elevate - Brain Training

Aplikacija koju je Apple proglasio aplikacijom godine (2014.) osmišljena je kako bi povećala fokus i koncentraciju, govorničke vještine, memoriju, matematiku i brojne druge .

Na samom početku definirajte koja područja vas zanimaju i riješite inicijalni test, a potom se bacite na vježbanje gore spomenutih kategorija.

- Minimalističko sučelje omogućava korisniku da se fukisira na rješavanje probelma - komentirao je jedan od korisnika.

Aplikacija je dostupan za Android i iPhone .

10. Za starije uzraste - Learn World History

Teme su podijeljene na antičku povijest, kulturne reforme, ekonomske reforme, srednji vijek, modernu povijest, vladare i ratove - unutar kojih su raspoređene po abecedi. Saznajte svjetsku povijest od početaka civilizacije do 1900!

Ova aplikacija vam pomaže naučiti stotine ključnih događaja o svjetskoj povijesti, a sadrži i zanimljive kvizove koji će vašem školarcu otkriti koliko je naučio, ali će predstavljati izazov i odraslima koji se žele prisjetiti ključnih trenutaka iz povijesti.

- Aplikacija je izuzetno edukativna i korisna mojim školarcima u dobi 17 i 16 godina koji ju koriste za zabavu, ali i prilikom ponavljanja gradiva - jedan je od komentara na Facebook fan stranici ove popularne aplikacije.

Aplikacija je dostupan za Android

Ovaj prilog napravljen je u produkciji Native Ad Studija EPH i mondo.hr u skladu s najvišim profesionalnim standardima Jutarnjeg lista i Jutarnjeg.hr





Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 18:06