GDJE SE KUPATI

TOP 10 plaža - Kilometri pješčanih plaža i skrovitih oaza

Sitan bijeli pijesak plaže Sakarun na Dugom Otoku kupači obožavaju

1. Kolovare, Zadar

Jedna od nekoliko gradskih plaža koja je ove godine uređena. Plaža je dijelom pješčana, a dijelom šljunčana s odličnim prilazom moru. Na plaži ima nekoliko kafića i slastičarni, a dodatna prednost je jednostavno pronalaženje parkinga u blizini.

2. Pinija, Petrčane

Jedna od najpopularnijih plaža na zadarskom području nalazi se u sklopu hotelskog kompleksa Pinija. Na raspolaganju su vam bazeni i nekoliko plaža na kojima možete igrati odbojku na pijesku ili u moru. Na ulazu u kompleks je veliko parkiralište i borova šumica koja pruža ugodnu hladovinu.

3. Sabuša, Kukljica

Nalazi se u blizini Zelene punte i jedna je od najljepših na ovom području. More je plitko, a dno pješčano zbog čega je idealna za razne igre u moru, ali i za malu djecu. Zbog plićaka s pijeskom možda ćete odlučiti naučiti igrati picigin, koji je na Sabuši vrlo popularan.

4. Zaton, Zaton

Plaža s najbogatijim izborom zabave na kojoj, osim plivanja, možete prakticirati razne sportske aktivnosti. S obzirom na to da se nalazi u sklopu turističkog naselja Zaton, plaža nudi brojne restorane, kafiće i trgovine. Ovo je ujedno najveća plaža u blizini Zadra, idelna za obitelji.

5. Sabunike, Sabunike

Predivne pješčane plaže u Sabunikama podsjetit će vas na daleke Karibe. Zbog brojnih uvala i vjetrova plaže u Sabunikama su odlično mjesto za vodene sportove, poput surfanja i jedrenja.

6. Crvena luka, Biograd na Moru

Nalazi se tri kilometra od središta Biograda. U uvali su predivne stjenovite plaže, dok se u najdubljem dijelu uvale nalazi sjajna pješčana plaža s vrlo toplim morem. Idealna je za ronjenje jer ima bogato podmorje, a iz naselja Kumenat do nje se može doći i pješice.

7. Zlatna luka, Sukošan

Zaljev Zlatna luka popularan je među roniocima, a sve do mjesta Tustica bogat je plažama i skrivenim uvalama. Uzduž svih uvala i plaža je borova šuma, pa u uvalu vole dolaziti ne samo kupači, nego i svi koji traže malo mira i tišine. Plaže su uglavnom stjenovite.

8. Ninska laguna, Nin

Ninska laguna poznata je po ljekovitom blatu, a plaže su toliko prostrane da možete birati između osamljenih uvala i plaža s turistima. Sve su plaže pješčane s prekrasnim dinama, a more je na nekim mjestima kilometrima plitko. Uvale nemaju hladovinu, ali su svejedno jedno od najboljih mjesta za kupanje.

9. Kulina, Starigrad/Seline

Za prirodnu šljunčanu i vrlo dugačku plažu Kulina lokalno stanovništvo kaže da je najljepša u okolici Stari-grada i Paklenice. Nedavno je u Selinama sagrađena šetnica koja vodi prema plaži, a šljunak je sitan i ugodan za hodanje i sunčanje. Nalazi se u samom mjestu, pa vam neće nedostajati lokacija za nešto pojesti ili popiti.

10. Sakarun, Dugi otok

Jedna od najljepših pješčanih plaža na Jadranu smjestila se u uvali na sjeverozapadnom dijelu Dugog otoka. Dugačka oko 800 metara, otvorena je prema pučini. Sitan bijeli pijesak, vrlo plitko more dugačko čak stotinu metara od obale i neobična plavo-zelena boja mora čine ovu plažu idealnom za kupanje i uživanje u rajskoj prirodi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 04:31