RECEPT: DRAGAN GRBIĆ, chef restorana Passarola, Hvar
* 4 jaja
* 3,5 žlica šećera
* 2 dl ulja
* 1 dl mlijeka
* 1 čaša brašna
* 10 dag rogača
* 10 dag grožđica
* 4 jabuke
* 5 dag čokolade
* 1 prašak za pecivo
* svježe mljeveni papar
1. Pjenasto umutite šećer i žumanca, dodajte ulje, brašno pomiješano s praškom za pecivo, rogače, snijeg od 4 bjelanca, grožđice i na kraju naribane jabuke.
2. Sve izradite mikserom i ulijte u namašćen i pobrašnjen kalup za tortu. Pecite u zagrijanoj pećnici na 180 Celzijevih stupnjeva 25 minuta.
3. Na još vruću tortu izlijte čokoladnu ocaklinu koju dobijete tako da razlomljenu čokoladu miješate na tavi na laganoj vatri sa žlicom šećera u prahu, 3 dag maslaca i 2 žlice mlijeka.
4. Tortu pospite prženim i mljevenim bademima, ohladite i ukrasite po želji.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....