1. Torteline skuhamo u blago zasoljenoj vodi. U tavici rastopimo malo maslaca, dodamo na rezance narezan pršut i samonikle gljive. Pustimo da kratko propirja.
2. Zatim dodamo rikulu, sve malo presotiramo, pa podlijemo vrhnjem za kuhanje, zaËinimo solju i krupno mljevenim paprom (najpoćeljniji je onaj "šareni").
3. Na umak stavimo kuhane torteline i sve još malo protresemo na tavi da se dobro proćme.
4. Serviramo sve zajedno, a sa strane moćemo dodati malo
ribanog sira ili fritiranog peršina.
Sastojci za 4 osobe:
50 dag tortelina
0,5 dag pršuta
10 dag rikule
10 dag samoniklih gljiva
2 dl vrhnja za kuhanje
sol i papar po potrebi
0,5 dag maslaca
Zahtjevnost: * *
Posluživanje: Prijat će vino kutjevačka graševina
Savjet gastrogurua : Na isti način pripremamo jelo i s nekom drugom vrstom tjestenine, a osobitost u okusu postići ćete dodavanjem različitih začina.
Vrijeme pripreme: 30 minuta
Branko Ognjenović
2. Zatim dodamo rikulu, sve malo presotiramo, pa podlijemo vrhnjem za kuhanje, zaËinimo solju i krupno mljevenim paprom (najpoćeljniji je onaj "šareni").
3. Na umak stavimo kuhane torteline i sve još malo protresemo na tavi da se dobro proćme.
4. Serviramo sve zajedno, a sa strane moćemo dodati malo
ribanog sira ili fritiranog peršina.
|
|
Sastojci za 4 osobe:
50 dag tortelina
0,5 dag pršuta
10 dag rikule
10 dag samoniklih gljiva
2 dl vrhnja za kuhanje
sol i papar po potrebi
0,5 dag maslaca
Zahtjevnost: * *
Posluživanje: Prijat će vino kutjevačka graševina
Savjet gastrogurua : Na isti način pripremamo jelo i s nekom drugom vrstom tjestenine, a osobitost u okusu postići ćete dodavanjem različitih začina.
Vrijeme pripreme: 30 minuta
Branko Ognjenović
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....