Tortelini s rikolom, pršutom i gljivama

1. Torteline skuhamo u blago zasoljenoj vodi. U tavici rastopimo malo maslaca, dodamo na rezance narezan pršut i samonikle gljive. Pustimo da kratko propirja.



2.
Zatim dodamo rikulu, sve malo presotiramo, pa podlijemo vrhnjem za kuhanje, zaËinimo solju i krupno mljevenim paprom (najpoćeljniji je onaj "šareni").



3
. Na umak stavimo kuhane torteline i sve još malo protresemo na tavi da se dobro proćme.



4.
Serviramo sve zajedno, a sa strane moćemo dodati malo

ribanog sira ili fritiranog peršina.



  






Sastojci za 4 osobe:




50 dag tortelina

0,5 dag pršuta

10 dag rikule

10 dag samoniklih gljiva

2 dl vrhnja za kuhanje

sol i papar po potrebi

0,5 dag maslaca



Zahtjevnost: * *




Posluživanje: Prijat će vino kutjevačka graševina



Savjet gastrogurua
: Na isti način pripremamo jelo i s nekom drugom vrstom tjestenine, a osobitost u okusu postići ćete dodavanjem različitih začina.



Vrijeme pripreme: 30 minuta













Branko Ognjenović
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. prosinac 2025 13:43