ŽIVOT U DIVLJINI

VIDEO: LEGENDA IZ ŠUME JE STVARNA Uhićen Amerikanac koji se 27 godina skrivao u šumi i potkradao kampere

Knight je priznao kako je počinio oko 1000 sličnih krađa u zadnja tri desetljeća
 AFP/Maine Department Public Safety

Priče o pustinjaku koji živi u blizini jezera North Pond u šumi pokraj grada Rome, 30-ak kilometara sjeverno od Auguste, prijestolnice američke savezne države Maine , mnogima su zvučale kao izmišljena legenda koja se priča kamperima.

No godinama nakon brojnih misteroznih nestanaka hrane i namirnica, policija je uhitila 47-godišnjeg Christophera Knighta.

Knight je u četvrtak uhvaćen kako krade hranu iz kampa Pine Tree namjenjenog za osobe s posebnim potrebama, a policija je do njegovog skrovišta došla prošlog utorka. Knight je priznao kako je počinio oko 1000 sličnih krađa u zadnja tri desetljeća.

Rekao je policiji da je odlučio živjeti u šumi prije 27 godina, odmah nakon černobilske nuklearne katastrofe i od tada je razgovarao samo sa jednom osobom, izletnikom koji mu se 1990. našao na putu.

Knight policiji nije naveo razloge zbog kojih je odlučio živjeti u šumi. Rekao je da je nuklearna katastrofa u Černobilu posljednji veliki događaj kojega se sjeća, dodajući da ga to ipak nije nagnalo na osamu u divljini.

Knigt je navodno pokušao je uloviti ribu nekoliko puta, no to mu je bilo previše posla. Nikada nije pokušao zapaliti vatru kako ga ne bi ulovili i u jesen bi se trudio udebljati kako bi preko zime mogao jesti manje. Krao je i knjige, a iznad šatora u kojem je živio instalirao je antenu kako bi mogao loviti radijske stanice.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. svibanj 2024 18:40