OBUZELE GA EMOCIJE

VIDEO: POGLEDAJTE KAKO AMERIKANAC RASTURA SEVDALINKE I NARODNJAKE Zaljubio se u Srbiju: 'Obišao sam čitav svijet i nigdje me nisu tako ugostili'

 Screenshot / YouTube

Ron Holsey se na jednom putovanju u Srbiju zaljubio u balkanski način života. Ovaj Amerikanac iz Kalifornije ubrzo zatim počeo je učiti jezik i narodne pjesme koje su mu se jako svidjele tijekom boravka u Srbiji, pa je počeo postavljati obrade narodnih hitova na svoj YouTube kanal. Obrade su se počele širiti društvenim mrežama i Ron je u Srbiji postao prava zvijezda, piše Slobodna Dalmacija.

"Jako mi se sviđa život na Balkanu. Uživate u životu i cijenite prave vrijednosti. Obišao sam čitav svijet i nigdje me nisu ugostili kao u Srbiji, volio bih živjeti ovdje", rekao je jednom prilikom Ron koji je za vrijeme strašnih poplava u Srbiji i BiH skupljao pomoć u Americi.

Osim narodnih pjesama Tome Zdravkovića, Šabana Šaulića i Miroslava Ilića, Ron obožava i sevdalinke, ali i makedonske narodne pjesme. Kaže da je ta glazba jedna od najboljih koje je čuo u svijetu i da, baš poput bluesa, ima dušu i da se osjeti bol i tuga dok je se pjeva.

Nedavno je snimio i svoju vlastitu pjesmu "Srpkinja" koja se već može čuti po nekim beogradskim klubovima, piše Slobodna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. lipanj 2023 16:05