CROATIA OSIGURANJE

Vojković preživio sjednicu Vlade, ostaje šef CO!

 Goran Mehkek / Cropix

Bivši potpredsjednik HSLS-a Hrvoje Vojković, koji je jučer dao ostavku na sve funkcije u toj stranci, danas je preživio sjednicu Vlade i za sada ostaje na mjestu predsjednika Uprave Croatia osiguranja.

Naime, iako se očekivalo da će Vlada tražiti njegovu smjenu to se nije dogodilo, međutim, moguće je da će se to dogoditi na nekoj od sljedećih.

Smjenu Vojkovića najavljivali su i Darinko Kosor, predsjednik HSLS-a i čelnici vladajuće stranke.

U svojem priopćenju Vlada je objavila da je prihvatila Izvješće o napretku u provedbi aktivnosti iz Akcijskog plana za uspostavu sustava administriranja vlastitih sredstava Europske unije u Republici Hrvatskoj.

Donesena je Uredba o uvjetima i postupku ostvarivanja carinskih i poreznih olakšica hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji. Ovom Uredbom se utvrđuje najviša vrijednost osobnog automobila kojeg uvoze hrvatski branitelji i članovi obitelji hrvatskog branitelja uz carinske i porezne olakšice, uvjeti za naknadni obračun i plaćanja carine, posebnog poreza, poreza na dodanu vrijednost kojih su bili oslobođeni hrvatski branitelji i članovi obitelji hrvatskih branitelja pri korištenju carinskih i poreznih olakšica.

Pokrenut je postupak za dodjelu koncesije društvu „Podravka“ d.d., Koprivnica, za crpljenje mineralnih voda koje će se zahvaćati iz jedinstvenog vodonosnika na lokaciji vodocrpilišta „PARK“ Lipik.

Također, pokrenut će se postupak za sklapanje Sporazuma između Vlade Republike Hrvatske i Vijeća ministara Republike Albanije o uzajamnom priznavanju vozačkih dozvola.

Na osobni zahtjev prof. dr. sc. Dražen Vikić Topić razriješen je funkcije državnog tajnika Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta.

Novim državnim tajnikom Ministarstva turizma imenovan je Željko Lenart, stoji u priopćenju Vlade.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. svibanj 2024 10:38