'Zbog atraktivnog zemljišta mi zapalili pet automobila'

ZAGREB - Davoru Mravuncu (47) u nedjelju oko 23.30 sati nepoznati je počinitelj provalio na odlagalište starih automobila u Heinzelovoj ulici te benzinom polio i zapalio Porsche 928 i Alfa Romeo, nakon čega se požar proširio i na dva susjedna Fiata Crome.



Iako parkiralište ima čuvara, on nije primijetio požar, a policiju i vatrogasce alarmirao je prolaznik koji se tamo slučajno zatekao. Ukupna se šteta procjenjuje na oko 35.000 kuna.



- Već su mi ovog ljeta dolazili na vrata i prijetili da se moram maknuti, ali nemam kamo jer mi Grad ni uz najamninu ne želi ponuditi zamjensku lokaciju. Radi se o izuzetno atraktivnom zemljištu od oko 15.000 kvadrata, vrijednom oko tri milijuna eura, pa je ovo sigurno novo upozorenje građevinske mafije da se moram maknuti jer ona ovdje imaj svoj interes - istaknuo je Mravunac, korisnik zemljišta.



Pravi vlasnik sporne lokacije je firma Felix, koja je prije više od 10 godina ondje trebala sagraditi hotel, ali su navodno nakon dobivenog kredita vlasnici samo nestali. Davor Mravunac je s njima potpisao ugovor na osam godina po kojem je plaćao tisuću eura mjesečno.



Posljednu je ratu platio prije dvije godine i od tada se spori s Gradom koji to zemljište želi prodati, najvjerojatnije zato da bi tu jedna firma sagradila poslovni kompleks.



- Ovo je jedina neiskorištena parcela u okolici, a ja sam već tražio zamjensku lokaciju te dobio samo obećanja. Trenutno imam oko 400 vozila, a pristao bih i na upola manje zamjensko zemljište - dodao je Damir Mravunac.



Provalnik je na auto-odlagalište ušao s bočne strane tako što je probio visoku željeznu ogradu. Policija je na mjestu događaja napravila očevid, te uzela otiske cipela s blatnjavog terena u nadi da će na taj način pronaći i jednog od palitelja automobila.





Mravunac je svoju ljubav prema manekenkidetelj Renati Deteljtijekom 2006. iskazivao tako da joj je mjesecima prijetio te je na kraju i oteo, nakon čega ga je ona prijavila policiji. Veza je, naime, kuluminirala kada je Mravunac u kafiću Minus manekenki uperio pištolj u glavu, a nedugo nakon toga je i zatočio u svom autu.



Dobio je ukupno osam mjeseci zatvora uvjetno, uz rok kušnje od tri godine. Tijekom suđenja javnost je saznala i da su Renati Detelj redari zabranili ulaz u Pashu, jer je gostima bez pitanja ispijala pića. Mravunac je u policijskim evidencijama registriran petnaestak puta, a najevći skandal je izbio baš zbog Renate Detelj.   (B. C.)

Iz ljubavi mjesecima pratio starletu





Boris Cvetković
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. svibanj 2024 12:20