Žilić: Nemam se čega stidjeti!

RIJEKA - Dragan Žilić, nedvojbeno jedan od najboljih igrača Rijeke prošle sezone, i sigurno među trojicom najkvalitetnijih vratara 1. HNL, mogao bi u subotu utakmicu s Osječanima gledati s tribina, kao - stranac višak! Ako zaigraju Lerant, Kerkez, Tońito i Bolić.



- Prihvatit ću svaku odluku trenera. Svi moramo raditi u interesu kluba. Utakmicu s Osijekom moramo dobiti i okrenuti stranicu. Krenut će sigurno na bolje, jer četiri uzastopna poraza nisu ogledalo naše vrijednosti. Kao da se sve urotilo protiv nas, ali i to mora prestati - govori Žilić.



Žilić bi mogao na tribine, ali uskoro igrati i kao "peti stranac" (prvi po objektivnoj kvaliteti!), jer zatražio je hrvatsko državljanstvo.



Prijedlog predsjednika Ježića



- Kada se poveo razgovor o višku stranaca ni jednog trenutka nisam dvojio, prihvatio sam prijedlog predsjednika Roberta Ježića da zatražim hrvatsko državljanstvo. Zapravo, odgovara mi da imam dvojno državljanstvo, osim što je to u interesu kluba. Novim državljanstvom ne vidim prepreke u životu.



Prošao je pakao prošlog ljeta kada je dolazio na Kantridu. Policija je morala osiguravati i bezazlene prijateljske utakmice, imao je ograničeno kretanje. Danas uživa u Voloskom gdje ima iznajmljeni stan.



- Nećemo se vraćati na ono što je bilo. Otkrio sam u sebi još jednu osobinu. Nisam znao da sam tako čvrst.



Žilić je rođen u Kikindi. Majka mu nije Hrvatica, kako je bila prva informacija. Dragica Mandić je rodom iz Bosanskog Petrovca. Sestra Jelana živi u Trstu, doktor je kemije, menadžer jedne rimske tvrtke.



Obiteljska odluka



- Odluku o traženju hrvatskog državljanstva donijeli smo - obiteljski. Sa suprugom Stašom. Tu je i kći Mija. U Voloskom smo se udomaćili...



• Očekujete li kakve reakcije iz domovine?



- Ništa nenormalno sa sportskog aspekta. Sigurno je da očekujem reakciju, oglašavanje dijela političara. Valjda će biti u normalnim granicama. U svakom slučaju ne pada mi napamet prihvaćanje nikakva verbalna sukoba. Stojim iza svakog svog postupka, pa tako i ovoga. Nemam se čega stidjeti. Traženje hrvatskog državljanstva temelji se isključivo na sportskim motivima - rekao je Žilić.





Riječani u subotu moraju prekinuti crnu seriju od četiri uzastopna poraza. Početi veslati uzvodno, nadoknađivati izgubljeno. U momčad se vraća i kapetan Danijel Šarić. Situacija je veoma delikatna poslije burnog tjedna, svi su, trener i igrači, na popravnom ispitu. (or)

Žilić ostaje, Tońito otpao!

Odluka nije definitivna, ali Dragan Žilić će najvjerojatnije čuvati mrežu u susretu s Osječanima, a na tribine će kao "peti stranac" - Španjolac Tońito. Trener Skočić je procijenio da bi rizik bio prevelik, a utakmica je od velikog značaja, osvajanje bodova imperativ. Tońitu bi to bio prvi nastup od prve minute, a vrata bi čuvao Radman. U slučaju ozljede vratara Skočić bi na klupi imao samo neiskusnog Prskala.



Orlando Rivetti
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 23:02