‘Nisam stomatolog koji radi na crno’

U vašem dvobroju novina Jutarnji list od 21. i 22. svibnja 2008. na stranici 14 tiskan je i javno objavljen tekst koji su potpisali gosp. Tomislav Prusina/Epeha i Anamari Šegota pod naslovom “Dentalni turizam - po jeftine nove zube u Srbiju”.



Pokraj navedenog članka, odnosno pokraj naslova, bez mojeg znanja i odobrenja, objavili ste fotografiju na kojoj ja kao stomatolog pružam stomatološke usluge klijentu.



Nadalje, u predmetnom članku, ispod podnaslova “Rad na crno”, naveli ste sljedeće: “Cijena od 65 eura za rekonstrukciju jednog zuba, nažalost, istinita je. To rade isključivo stomatolozi koji su zaposleni u državnim ordinacijama i profesori s fakulteta koji koriste državni materijal i rade na crno...”



Dakle, kako iz pojedinačno označenog teksta tako i cjelokupnog teksta, a nadasve iz moje objavljene fotografije pokraj naslova članka, nesumnjivo se zaključuje i daje javnosti do znanja da sam upravo ja, kao hrvatski stomatolog i djelatnik Stomatološkog fakulteta, osoba koja “koristi državni materijal i radi na crno”, čime ste grubo povrijedili moje pravo osobnosti te zbog čega sam ja pretrpjela i još trpim velike i svakodnevne neugodnosti u svom životu i radu, a moja čast i ugled, kao časnog i poštenog hrvatskog stomatologa i djelatnika Stomatološkog fakulteta, ovakvim vašim neosnovanim i paušalnim postupanjem ozbiljno je narušena.



Fotografija pokraj naslova predmetnog članka predstavlja određenu osobu, mene, i izravno me dovodi u kontekst sadržaja članka koji je krajnje negativan. Napominjem da za objavu predmetne fotografije uz predmetni tekst nisam dala svoj pristanak, niti sam ja javna osoba, niti sam snimljena na javnome mjestu.



Pripisivati meni, kao stomatologu i djelatniku Stomatološkog fakulteta, nekakve nezakonite radnje i stigmatizirati me kao lopova, a bez bio kakvih indicija, a kamoli dokaza, veoma je neodgovorno i paušalno te ujedno predstavlja i grubu povredu mojih prava osobnosti.



Stoga, radi davanja i objavljivanja takve netočne informacije kojom je narušena moja čast i moj ugled, kao i radi ostavljanja iskrivljena dojma u javnosti o meni kao stomatologu i djelatniku Stomatološkog fakulteta pa, prema tome, i o mojoj obitelji, temeljem čl. 40. Zakona o medijima tražim u ime sebe i u ime moje obitelji ispravak i javno objavljivanje ispravka te isprike.



Dragana Gabrić-Pandurić



Zagreb

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. svibanj 2024 02:57