POBUNA STOMATOLOGA

Šef zubarske komore oglasom na webu nudi dampinške cijene

Dr. Hrvoje Pezo ponudio je na jednoj web stranici usluge vrijedne 8565 kuna po cijeni od 3950 i time razljutio konkurenciju
 Robert Mihaljević

ZAGREB - “Ugradnja zubnog implantata i metalno keramičke krunice uz specijalistički pregled i digitalni ortopan za samo 3950 kn umjesto 8565 kn”.

Zubarskih oglasa malo

Ovaj oglas o 50-postotnom popustu na usluge u ordinaciji dr. Hrvoja Peze, aktualnog predsjednika Hrvatske komore dentalne medicine, objavljen nedavno na jednoj web stranici, izazvao je brojne reakcije stomatologa. Kažu - stomatolozi imaju stroge kriterije za oglašavanje pa ih se poziva na red i za puno nježnije oglašavanje, čemu svjedoči i činjenica da u medijima gotovo da i nema oglasa u kojima bi stomatolozi nudili svoje usluge, kao što to čine primjerice liječnici. Uvjereni su da je šef komore iskoristio svoju poziciju i ponudio u oglasu dampinške cijene.

No, predsjednik komore, dr. Pezo, odbacuje optužbe i tvrdi da ukoliko je oglas u skladu s pravilnikom i etičkim normama struke ništa nije sporno, a sve informacije o mogućnostima oglašavanja stomatolozi mogu dobiti u HKDM-u.

Ima dopusnicu

- Imam dopusnicu komore za oglašavanje. Sve što nije neetično i ako se poštuje pravilnik o minimalnim cijenama stomatoloških usluga može se oglašavati u medijima, kako tiskanim tako i elektroničkim, pa i na web stranicama, tvrdi Pezo.

Ne smiju ići ispod minimalnih cijena

- oglasom se mogu nuditi samo one usluge koje stoje u rješenju Ministarstva zdravstva koje se izdaje za otvaranje ordinacije

- cijene koje se nude ne smiju biti ispod razine minimalnih za pojedine usluge (implantat 1600 kuna, keramička krunica 960 kuna, kompozitna plomba 200 kuna...)

- za oglašavanje se treba tražiti dopusnica etičkog povjerenstva HKDM-a

- web oglašavanje nije pod rigoroznom kontrolom komore

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. svibanj 2024 09:38