SRETNI DOBITNIK

OVO JE VODIČANIN KOJI JE OSVOJIO 4,3 MILIJUNA KUNA 'Lutriju igram cijeli život, a koliko sam listića već odigrao te sam novce trebao odavno dobiti'

 
 Hrvatska lutrija / Ante Talijaš / Jutarnji

Vodice su turistički grad s oko devet tisuća stalnih stanovnika, a u kojemu trenutno ljetuje blizu 25 tisuća stranih i domaćih turista te vikendaša.

Danas ujutro glavna vijest koja se komentirala na štekatima kafića, u trgovinama, na tržnici, na prepunim plažama bila je ona da je dobitak 32. kola Eurojackpota izvučenog u petak navečer u iznosu od vrtoglavih 4,295.479,70 kuna uplaćen u Vodicama. Brzo se saznalo da je dobitni listić uplaćen na prodajnom mjestu Tiska u Ulici Ćirila i Metoda 11, u sklopu supermarketa Tommy.

Stari Vodičani znali su govoriti - “tko je sritan, ni u zahodu nije gladan”. A naš srećković koji je iznenada postao milijunaš s dobitkom od gotovo 600 tisuća eura, brzo se pročulo, zove se Josip Marjanović.

Kompletna kombinacija nije pogođena, a Marjanović je na Eurojackpotu ostvario takozvani dobitak druge vrste pogodivši na svom listiću svih pet od 50 brojeva iz velikog bubnja i još jedan broj od deset iz manjega bubnja. Josip Marjanović od kraja 1992. godine živi u Vodicama, kamo se sa svojom širom obitelji doselio iz Travnika pogođenog ratnim vihorom.

A da je upravo on dobio bogatstvo na lutriji brzo se pročulo po Vodicama. Od subotnjih ranojutarnjih sati Marjanović nije imao namjeru sakriti svoju veliku sreću, nego je saznanje da je dobitnik milijunskog iznosa podijelio s mnogim prijateljima i poznanicima. Marjanovića smo potražili u jučer ujutro u njegovu omiljenom kafiću Macarena u sklopu trgovačkog centra Tommy, gdje svakodnevno ispija kavu. Stalni gosti lokala rekli su nam da je bio te da je otišao u nabavu janjaca kako bi velikom feštom zbog dobitka počastio rodbinu i prijatelje.

Dobili smo ga na mobitel kasnije tijekom dana.

- Evo mene na putu za Bosnu, idem u svoj rodni Travnik, da se malo odmorim - prve su riječi koje nam je uputio Josip.

- A što da vam kažem. Lutriju i raznorazne druge igre na sreću igram cijeli život, otkad znam za sebe. A Eurojackpot uplaćujem otkako je počeo u Hrvatskoj. Ma koliko sam ja tih listića odigrao, a joj, već sam davno trebao dobiti velike novce. Evo, ovaj put se napokon potrefilo, a iskreno da vam kažem, ovaj milijunski dobitak i nije me pretjerano uzbudio. Osjećam se sretno i zadovoljno - izustio nam je u jednom dahu Josip Marjanović.

- Na Eurojackpotu uvijek igram nekoliko listića - otkrio nam je i dodao kako svako kolo na svim listićima odigra potpuno različite brojeve u odnosu na prethodno kolo, a nikad istu kombinaciju.

Podsjetimo, u ovom kolu Eurojackpota izvučeni su brojevi 4, 15, 17, 21, 23 - 6, 7, a naš srećković nije nam htio otkriti koji je to broj iz malog bubnja falio za glavni zgoditak.

- Evo mene natrag iz Bosne u Vodice već u ponedjeljak. Naći ćemo se, popiti kavu, možete me snimiti i napraviti razgovor za novine. U Vodice sam se doselio kao izbjeglica prije 25 godina iz Travnika, starog Travnika, a danas se osjećam Vodičaninom - završio je razgovor Josip Marjanović.

Prodavačica: Donio je listić da provjerim, a onda zanijemio

Stekli smo dojam da je zbog tog rekordnog dobitka u Vodicama, od Marjanovića više bila uzbuđena Vesna Brajković, prodavačica u kiosku Tiska u kojemu je uplaćen dobitni listić.

- Marjanovića poznajem već nekoliko godina, stalno je tu u susjednom kafiću, U subotu ujutro došao je odmah iza sedam sati, čim sam otvorila. Pružio mi je jedan listić i zatražio da provjerim je li dobitan. Nisam ništa slutila, gurnula sam listić u aparat i na ekranu je pisalo da je listić dobitan, ali da se ne može isplatiti. U trenu sam shvatila da su dobiveni veći novci, ali nisam znali o kojoj je vrsti dobitka riječ i koliki je iznos. Kad sam mu prenijela da je listić dobitan, ostao je nekako skamenjen, nazvala bih to pozitivnim šokom. Pretpostavljam da je znao koji su brojevi izvučeni i da je osvojio milijunski iznos. Međutim, moj je dojam da je tek tad postao svjestan da je dobio velike novce, kada sam mu rekla da je listić dobitan. Inače, uplatio ga je u petak oko 14 sati. Stalno igra Eurojackpot i stalno je listić uplaćivao na dan izvlačenja - ispričala nam je Vesna Brajković, prodavačica u kiosku Tiska.

Jutarnji

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 23:42