NOVI ČOVJEK NA VRHU

Allen Halamić novi predsjednik Uprave Kraša

Na ovo mjesto dolazi s pozicije predsjednika Uprave Lidla BH

Allen Halamić

 /Kraš

Na današnjoj sjednici Nadzornog odbora imenovan je novi predsjednik Uprave Kraša Allen Halamić, koji će od 1. travnja preuzeti tu funkciju, javljaju iz kompanije.

Allen Halamić na mjesto predsjednika Uprave Kraša dolazi s pozicije predsjednika Uprave Lidla BH, a u toj je međunarodnoj kompaniji od 2005. godine te ima dugogodišnje rukovodeće iskustvo na različitim pozicijama i u različitim zemljama Europe i regije. U Lidlu BH. bio je, između ostalog, zadužen za osnivanje tvrtke, zapošljavanje i formiranje timova u svim resorima, implementaciju internacionalnih struktura, sistema i procesa, aktivno vođenje ekspanzije te izradu godišnjeg financijskog plana.

Povodom preuzimanja nove funkcije Halamić je izjavio: „Zaista mi je čast što ću imati priliku biti dio tvrtke kao što je Kraš. Stoljetna tradicija i prepoznatljivost Kraša kao brenda na međunarodnoj razini stavlja pred mene veliku odgovornost".

"Buduće poslovanje Kraša i dalje će se temeljiti na jačanju pozicije vodećeg proizvođača konditorskih proizvoda, s ciljem zadržavanja postojećih i privlačenja budućih generacija potrošača na svim tržištima. Naša zajednička budućnost bit će obilježena već poznatom visokom kvalitetom Kraševih proizvoda, a pritom će se voditi briga o očuvanju temeljnih vrijednosti kompanije i ostvarenju zajedničkih ciljeva i interesa zaposlenika, dioničara, poslovnih partnera i zajednice u kojoj djelujemo“, izjavio je Allen Halamić.

Dodao je kako je zahvalan svom prethodniku koji je uspješno vodio poslovanje Kraša tijekom zadnje tri izazovne godine, navodi seu priopćenju. Također,iIstaknuo je kako će se nastaviti proces modernizacije cjelokupne Kraš grupe, s naglaskom na optimizaciju proizvodnje, nove investicije te održivosti poslovanja pri čemu Kraš i dalje ostaje odgovoran te poželjan poslodavac i poslovni partner.

O Krašu

Povijest Kraša započinje u Zagrebu, na temeljima tvornice za proizvodnju čokolada Union koja je osnovana 1911. godine kao prvi industrijski proizvođač čokolade u jugoistočnoj Europi. Dvanaest godina kasnije zagrebačko poduzeće Bizjak započelo je s proizvodnjom dvopeka, keksa i vafla, a 1950. godine te se dvije tvornice s još nekoliko manjih proizvođača ujedinjuju pod zajedničkim imenom antifašističkog borca i sindikalista Josipa Kraša. Kraševa je povijest obilježena velikim uspjesima i prekretnicama, među kojima su i titula dobavljača kraljevskog dvora u Beču i Budimu 1913. godine te početak proizvodnje prvih bombona s crtom 1936. godine, najtanje čokolade na svijetu 1938. godine ili prve robne marke na ovim prostorima 1946. godine. Danas je Kraš suvremena kompanija koja se uspješno prilagođava izazovima i zahtjevima tržišta, a svoje poslovanje temelji na najvišim standardima kvalitete, bogatstvu asortimana, prepoznatljivim brendovima i stoljetnoj tradiciji. U sklopu Kraš grupe posluje pet tvornica – tri u Zagrebu, jedna u Osijeku te Mira u Prijedoru, u kojima je zaposleno oko 2.200 radnika. Više od polovice ukupne proizvodnje plasira na domaće tržište, dok ostatak izvozi na brojna inozemna tržišta, uključujući države u okruženju, Zapadnu Europu te prekomorska tržišta Australije, Kanade i Sjedinjenih Američkih Država, kao i pojedinih azijskih i afričkih zemalja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 03:46