ANKETA

Biramo najbolje hrvatske mlade inovatore: Ovdje glasujte za svojeg favorita!

Naši reporteri obišli su sve inovatore i objavili njihove zanimljive priče koje su imale veliku čitanost na portalu

Digi Awards

 Cropix

Treći nacionalni natječaj za najbolje hrvatske mlade inovatore - Student DIGI Award 2022. - pri kraju je. Pobjednici će se znati 24. svibnja, a o njima, uz naš žiri, imate priliku glasati i vi, naši dragi čitatelji. Sve finaliste predstavili smo vam u posljednjih desetak dana.

Svoje priče ispričali su nam timovi koji su osmislili rješenja TONGUEO - digitalni komunikator, MANNI sustav za nadziranje i upravljanje procesom 3d ispisa, Sea ID aplikacija koja omogućuje prepoznavanje morskih organizama, korištenje muzikalne Tesline zavojnice za audiovizualne efekte, biorazgradive ribolovne mreže, skener uzoraka tkiva visoke rezolucije, DisCloud je solarni panel prilagođen osobama s invaliditetom, aplikacija koja prepoznaje sve negativne sastojke i spojeve u hrani, dekorativne pametne posude za uzgoj biljaka u zatvorenom prostoru i vozila s daljinskim upravljanjem za osobe s posebnim potrebama.

Neki od tih projekata već su u fazi testiranja, pa i u lovu na prve komercijalne korisnike. Drugi, posebno oni učenički, u fazi su idejnog rješenja. No, rješenja svih timova pokazuju veliku inovativnost, strast i želju za uspjehom.

Konkurencija na Student DIGI Awardu 2022., koji organiziraju Jutarnji list i zastupnik u Europskom parlamentu Valter Flego, bila je žestoka od početka. Na natječa ove se godine okupilo čak 33 tima.

I ove godine natječaj je podržao žiri u sastavu dr. sc. Snježana Prijić Samaržija, rektorica Sveučilišta u Rijeci, Bernard Gršić, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za razvoj digitalnog društva, prof. dr. sc. Valter Boljunčić, prorektor za suradnju, inovacije i transfer tehnologija UNIP, prof. dr. sc. Sven Maričić, pomoćnik Rektora Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli, Boris Gotovac, direktor razvoja IT i telekomunikacijskih usluga, A1 Hrvatska, Monika Ivanović, voditeljica Infobipovog Employer Branding odjela, Frane Šesnić, direktor Zagrebačkog inovacijskog centra (ZICER) i Filipa Burul, pobjednica prvog DIGI Awarda.

Zahvaljujemo svim kandidatima koji su se prijavili za natječaj, čestitamo finalistima i pozivamo čitatelje da svojim sudjelovanjem i glasanjem podrže deset finalnih projekata natječaja mladih digitalnih inovatora.

image

Digi Awards

Jutarnji
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 09:52