Transfer

Dugogodišnja direktorica IBM-a nova je operativna direktorica hrvatskog SysKita

Jedan od najvećih hrvatskih izvoznika softvera ima preko 3000 klijenata, među inima Rolex, Lego i Volvo. U Hrvatskoj to je Rimac

Željka Tičić, nova operativna direktorica i članica uprave hrvatske softverske tvrtke SysKit

 Syskit

Željka Tičić nakon gotovo devet i pol godina na čelu IBM-a Hrvatska prelazi najvećeg hrvatskog proizvođača enterprise paketiranog softvera. Tičić je nova operativna direktorica zagrebačkog SysKita. Ovaj kadrovski transfer tim je zanimljiviji, jer SysKit je jedan od globalnih autoriteta za unapređenje Microsoftovog softvera, a IBM i Microsoft u tom su području i partneri i konkurenti.

SysKitov je posao eksplodirao tijekom pandemije. Tvrtka razvoja softver koji unapređuje mogućnosti Microsoftovog cloud softvera, a kako je u pandemiji korisničko iskustvo postalo ključno, hrvatski softveraš naglo je dobio na važnosti jer su svi htjeli svojim zaposlenicima ponuditi što bolje i sigurnije digitalno radno okruženje.

Kao jedan od najvećih hrvatskih izvoznika softvera SysKit ima više od 3000 klijenata, među kojima su Rolex, Lego i Volvo. U Hrvatskoj jedan od njegovih najzvučnijih korisnika je Rimac grupa.

Željka Tičić kaže da SysKitov rekordni rast u zadnje dvije godine, tijekom kojeg su povećali broj Microsoft Office 365 korisnika koji koriste njihove softverske nadogradnje za četiri puta, kao i daljnji planovi iziskuju dodatna ulaganja i fokus na poslovne funkcije koje podržavaju razvoj organizacije.

- Posvetit ću se operativnoj efikasnosti, ljudskim potencijalima, financijama te pravnim pitanjima. Moje je iskustvo upravo u tom području te se veselim novim izazovima na poznatoj poziciji, a s druge strane u potpuno novom okruženju - kaže Tičić koja je ujedno postala i članica uprave hrvatske tvrtke.

U upravi su još Toni Frankola, Frane Borozan i Iva Erceg koji će se fokusirati na strateški razvoj tvrtke i njenih proizvoda.

Toni Frankola, izvršni direktor i suosnivač SysKita kaže da su ušli u novu fazu razvoja tvrtke i da to zahtjeva drugačiju organizaciju posla.

- Probili smo granicu što se tiče broja zaposlenika, klijenata, kao i veličine projekata. Tu skalabilnost mora nastaviti pratiti operativna izvrsnost pa sam siguran da će znanje i bogato iskustvo u IT-ju koje ima Željka Tičić, kao i pozadina iz financija biti odlična kombinacija za postizanje novih poslovnih uspjeha SysKita - zaključuje Frankola.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 13:46