ULAGANJE U BUDUĆNOST

Hanfa dodijelila godišnje nagrade studentima za najbolje znanstvene i stručne radove

‘Želimo svim studentima poručiti da se na studentske ideje i znanje ovdje ozbiljno računa‘

Luka Bašić, Elisa Bellesi i Matej Vujanić

Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga (Hanfa) u petak je dodijelila nagrade studentima za najbolje znanstvene i stručne radove za 2022. godinu, pri čemu su izabrana tri najbolja rada čiji su autori uz simboličnu nagradu osvojili i onu novčanu, od po pet, 10 i 15 tisuća kuna.

Prvu nagradu i 15 tisuća kuna dobila je studentica Ekonomskog fakulteta u Rijeci Elisa Bellesi za rad "ESG funds – leaders in sustainable investment?", s 10 tisuća kuna nagrađen je rad "Održivost javnih financija u ekonomskim postcovid okolnostima", autora Luke Bašića, studenta Fakulteta ekonomije i turizma Dr. Mijo Mirković, Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli, dok je treće mjesto i pet tisuća kuna pripalo studentu Mateju Vujaniću s Ekonomskog fakulteta u Osijeku za rad "ESG fondovi – predvodnici održivog ulaganja", izvijestili su iz Hanfe.

Nagrade su dodijeljene po drugi puta, na temelju natječaja koji je Hanfa objavila u listopadu 2021. godine, pri čemu je pristigle radove studenata iz područja ekonomije pregledalo stručno povjerenstvo te jednoglasno predložilo tri najbolja, što je Upravno vijeće Hanfe prihvatilo.

image

Matej Vujanić, Elisa Bellesi, Ante Žigman i Luka Bašić

Na prigodnoj svečanosti nagrađenima su čestitali predsjednik Upravnog vijeća Hanfe Ante Žigman, načelnik Sektora za upravljanje visokim učilištima i studentski standard Ministarstva znanosti i obrazovanja, Branko Ptiček, kao i predstavnici fakulteta s kojih su nagrađeni studenti - prodekanica za suradnju s gospodarstvom i poslovanje Ekonomskog fakulteta u Rijeci Vesna Buterin i dekan Ekonomskog fakulteta u Osijeku Boris Crnković.

Žigman je pritom istaknuo da je cilj da ovaj natječaj postane tradicija.

"Želimo svim studentima poručiti da se na studentske ideje i znanje ovdje ozbiljno računa i da se usprkos svim izazovima ulaganje u budućnost kroz učenje i trud najviše isplati“, rekao je Žigman.

Objavljen je i novi poziv na natječaj za godišnju nagradu Hanfe studentima za najbolje znanstvene i stručne radove za 2023. godinu.

image

Plakete godisnje nagrade Hanfe studentima

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. travanj 2024 16:33