UMIJEĆE SPAJANJA INOVACIJA

Imaju li građani povjerenje u zdravstvo? Na to i mnoga druga pitanja će dati odgovor na HealthComm Forumu

Posjetitelji će imati priliku učiti od najboljih komunikacijskih stručnjaka

Ilustrativna fotografija

 Everything Possible/Alamy/Profimedia

Ovogodišnje izdanje HealthComm Foruma, prve regionalne konferencija koja spaja stručnjake iz privatnog i javnog zdravstva s komunikacijskom industrijom, posebnu pažnju usmjerit će na pitanje povjerenja građana u zdravstvo. Na Konferenciji koja se održava 1. i 2. lipnja posjetitelji će imati priliku učiti od najboljih komunikacijskih stručnjaka i tako savladati umijeće spajanja inovacija u području komunikacija s najnovijim trendovima u zdravstvu.

Pitanje povjerenja u zdravstvo još je važnije uzmu li se u obzir tri godine pandemije koje su ga narušile. Organizatori i partneri konferencije smatraju da povratka na razdoblje prije pandemije nema, a razvijanje izvrsnosti u komunikacijama u ovom sektoru vide kao jedini ispravni smjer koji može utjecati na ponovno uspostavljanje suradnje između svih dionika.

Jedna od predavačica na konferenciji je Heli Ruotsalainen, glavna odgovorna za poslovni razvoj marketinške agencije Dentsu za središnju i istočnu Europu, koja će govoriti o budućnosti komunikacija u industriji zdravstva.

- Napredna tehnologija promijenit će način na koji ćemo govoriti o zdravlju 2030. godine i uvesti egzoskelete, nosivu tehnologiju i kontinuirano praćenje zdravlja u našu svakodnevicu. Koliko god zvučalo kao svojevrsni sci-fi, to već danas postaje dijelom naših života i, pozitivno utjecati na kvalitetu zdravlja, bolju komunikaciju između svih uključenih u sustavu te samim time vraćati povjerenje u sektor - poručila je povodom dolaska na HealthComm Forum.

Program konferencije predvodit će renomirani domaći i strani stručnjaci iz područja zdravstva, a podržala su ga i domaća strukovna udruženja, među kojima je i Koalicija udruga u zdravstvu.

- Komunikacija na razini pacijent-djelatnici u zdravstvu jedan je od najvažnijih elemenata. Na temelju kvalitetne komunikacije gradi se povjerenje i suradnja te potiče aktivna uloga pacijenata u vlastitom liječenju, ali i u zdravstvenom sustavu - rekao je Ivica Belina, predsjednik Koalicije.

Dvodnevni program HealthComm Foruma 2023 podijeljen je na četiri tematska područja, a svako od njih svojim će izlaganjem otvoriti renomirani stručnjaci. Područje o komunikacijskim vještinama koje mogu biti izvrstan alat zdravstvenom sustavu i tvrtkama otvorit će dr. Dejan Verčič, voditelj Centra za marketing i odnose s javnošću na Sveučilištu u Ljubljani, o važnosti svrhe i poruka brenda u industriji govorit će dr. Matt Carter, osnivač i direktor britanske tvrtke Message House, Artur Olesch, njemački novinar i osnivač platforme DigitalHealth.com govorit će o ulozi umjetne inteligencije u razvoju zdravstva dok će Marius Geantă, predsjednik i suosnivač Centra za inovacije u Bukureštu, dijeliti svoja znanja na temu zdravstvene skrbi prema građanima. Nakon predavanja slijedi niz panel rasprava na kojima će sudjelovati predstavnici strukovnih udruženja, institucija i uspješnih tvrtki.

HealthComm Forum 2023 održat će se u organizaciji agencije Val grupa u partnerstvu s platformom HealthHub i uz podršku čitave industrije te strukovnih udruženja u području zdravstva i komunikacija.

image

Heli Ruotsalainen

image

HealthComm Forum 2023

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. travanj 2024 00:46