ZA NJIH 2500

Kaufland odlučio povećati plaće radnicima u Hrvatskoj: ‘Nastavit ćemo ulagati u zaposlenike‘

‘Više od 2.500 zaposlenika na nerukovodećim pozicijama očekuje povećanje bruto plaće‘ - poručili su

Kaufland, arhivska fotografija

 Nikolina Vukovic Stipanicev/Cropix

Trgovački lanac Kaufland u utorak je izvijestio da podiže plaće svojim zaposlenicima na nerukovodećim pozicijama, u prosjeku za gotovo osam posto, a za pet posto će uvećati iznose na plaću za rad nedjeljom, blagdanom, noću i praznikom.

"Više od 2.500 zaposlenika na nerukovodećim pozicijama, koji rade u 44 poslovnice diljem Hrvatske i u logističko-distributivnom centru u Jastrebarskom te u centrali Kauflanda, s plaćom za ožujak nadalje očekuje povećanje bruto plaće, a uvode i uskrsnicu. Naime, plaće će biti povećane u prosjeku za gotovo osam posto, dok su također uvećani iznosi na plaću za rad nedjeljom, blagdanom, noću i praznikom za pet posto u odnosu na prije", navodi se u priopćenju.

Direktorica Ljudskih resursa Dunja Firšt je istaknula kako je ulaganje u zaposlenike ulaganje u budućnost tvrtke. "Naši zaposlenici uz povećanje bruto plaće imaju na raspolaganju i čitavu paletu benefita poput petodnevnog radnog tjedna, činjenice da je kod nas svaka minuta rada plaćena, božićnicu, uskrsnicu te neto nagradu dva puta godišnje", pojasnila je Firšt.

Predsjednik Uprave Kauflanda Patrick Rudat najavljuje kako će i u budućnosti nastaviti ulagati u zaposlenike.

Iz Kauflanda podsjećaju da su za 2021. godinu ponovno dobili certifikat Top Employer za Hrvatsku, ali i Europu, CEP - Certifikat poslodavac partner te po prvi put i certifikat Mamforce čime je još jednom potvrđena kvaliteta Kauflanda kao poslodavca.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 09:47