KONTINUITET USPJEHA

‘Končar‘ na najvećem svjetskom ‘transportnom‘ sajmu InnoTrans u Berlinu predstavio niskopodni električni tramvaj

Predstavljeni model će po završetku sajma biti isporučen kupcu u Latviji

Niskopodni tramvaj, model TMK 2300 LT

Grupa ‘Končar‘ je na ovogodišnjem sajmu InnoTrans predstavila svoja najnovija visokotehnološka rješenja u tračničkom prijevozu, među kojima se posebno istaknuo niskopodni tramvaj, model TMK 2300 LT, koji će po završetku sajma biti isporučen kupcu u Latviji. Riječ je o najvećem svjetskom sajmu transportne industrije i tehnologije te najvažnijem za sektor tračničkog prijevoza i željezničke infrastrukture. Na sajmu ove godine na prostoru od 200.000 m2 sudjeluje više od 145.000 posjetitelja te oko 2830 izlagača iz više od 60 zemalja. U sklopu InnoTransa održat će se čak 250 svjetskih premijera. Kao vodeći hrvatski izvoznik i regionalni predvodnik u sektoru elektroenergetike i tračničkog prijevoza, javljaju iz kompanije, ‘Končar‘ na sajmu InnoTrans Hrvatsku predstavlja još od 2004. godine, promičući domaću industriju i pružajući izniman doprinos nacionalnoj konkurentnosti.

Nakon što je predstavio niskopodni tramvaj za Grad Zagreb TMK 2200 2008. godine, niskopodni vlak EMV 6 112 2010. godine te dizelsko-električni vlak DMV 7 023 2016. godine, KONČAR je ove godine na vanjskom izložbenom prostoru prikazao još jedan reprezentativni proizvod, nastao isključivo vlastitim razvojem, znanjem, alatima i tehnološkim rješenjima – niskopodni tramvaj TMK 2300 LT, namijenjen latvijskom kupcu Liepājas Tramvajs. Riječ je o trinaestom od ukupno četrnaest niskopodnih tramvaja koje će ‘Končar‘ isporučiti za grad Liepāju. U priopćenju tvrtke pišu je dosad isporučeno već 12 ugovorenih tramvaja, dok će preostala dva biti isporučena ove godine. Nadalje, Latvija je osigurala čak 80 posto sredstava iz EU fondova, u sklopu programa Sveobuhvatna obnova tramvajske linije i okolnog područja, a odabir tramvaja ‘Končar-a‘ dodatno potvrđuju aktualnost i pouzdanost hrvatskih rješenja za prijevoz putnika u gradskom i željezničkom prometu.

image

Unutar prostora sajma InnoTrans-a

„Biti dijelom najvećeg svjetskog sajma transportne industrije i tehnologije, dodatna je potvrda naših napora da stvaramo globalno prepoznate proizvode visoke kvalitete te tako jačamo hrvatsku industriju, i to posebice na području visoke tehnologije. Ponosni smo što upravo na ovoj pozornici možemo predstaviti svoj niskopodni električni tramvaj, namijenjen važnom europskom kupcu. Već smo u dugogodišnjoj kvalitetnoj i uspješnoj suradnji sa zagrebačkim ZET-om potvrdili da posjedujemo potrebnu viziju, stručnost i alate za provedbu inicijative o zelenoj i održivoj mobilnosti. Stoga očekujemo daljnji razvoj elektrifikacije javnog prijevoza te prilike za nove suradnje na europskom tržištu. Vjerujemo da će te prilike zajedno s našim kvalitetama prepoznati i novi potencijalni kupci i partneri na ovogodišnjem InnoTransu“, poručio je mr. sc. Gordan Kolak, predsjednik Uprave ‘Končar-a‘.

image

Predsjednik Uprave Končara Gordan Kolak

Grupa KONČAR nastupila je na dvije lokacije sajma, uz prisustvo društava KONČAR – Električna vozila, KONČAR – Inženjering, KONČAR – Generatori i motori, KONČAR – Institut za elektrotehniku i KONČAR – Elektronika i informatika. Osim tramvaja, izloženog na vanjskom prostoru dužine 21 m, KONČAR je na svom unutarnjem prostoru veličine 87 m2 izložio motor za niskopodni vlak, snage 525 kW, napona 1000 V i težine 1250 kg.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 21:27