Dnevni report Gojka Drljače

Novo čudno ponašanje menadžera kompanije koja je obmanula svijet: 'Miči to s YouTubea'

Nikola uklanja video zapise s YouTubea u kojima su lažirali da njihovi e-kamioni doista voze
 Isaac Sloan/NikolaMotor

Nakon što je došlo do smjene Trevora Miltona, glavnog izvršnog direktora Nikole - kompanije koja je najavila proizvodnju e-kamiona u suradnji s najvećim svjetskim proizvođačima, zbog toga što je kompanija na promotivnim video zapisima prikazivala e-kamione kao da sami voze dok su se zapravo kotrljali niz brdo - sada dolazi do novog čudnog ponašanja menadžera kompanije koja je uzela ime slavnog izumitelja Nikole Tesle. Ovih dana kompanija Nikola pozivajući se na prava na sporne video zapise traži uklanjanje videa s YouTube platforme. Prema informacijama Financial Timesa najmanje dva komentatora koji su iskoristili video zapise Nikole za svoje sadržaje primijetili su uklanjanje materijala.

Sam Alexander koji je na svom YouTube računu postavio više kritičnih videa o Nikoli dobio je potvrdu kako mu je jedan videozapis uklonjen jer sadržava snimke Nikola One kamiona u pokretu.

Očigledno je kako Nikola trenutačno koristi prava na video zapise da bi utišao kritičare te provodi organiziranu akciju prikrivanja ranijih obmana.

U jednom trenutku, prije nego je objavljen Hindenburg report koji je razotkrio obmanjujuće video zapise i niz drugih čudnih stvari u Nikolinom poslovanju, tržišna kapitalizacija Nikole dosegla je 30 milijardi dolara, što je jako puno za kompaniju koja još nije prodala niti jedan e-kamion, a nije ni proizvela vlastite vrhunske dijelove nego je u modelima koristila opremu drugih dobavljača.

Ponuda dnevnog štiva:

Covid-19 recesija proizvodi najviše nejednakosti u povijesti

Niti uz kamate od 0 posto nema besplatnog ručka

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 09:59