NAKON TAJNOG GLASOVANJA

VIJEĆE FILOZOFSKOG FAKULTETA PREDLOŽILI PROF. BAGIĆA ZA V.D. DEKANA 'Pristao sam na ovu ulogu da bi se situacija riješila što mirnije'

 
Dragan Bagić
 Damir Krajač / CROPIX

Vijeće Filozofskog fakulteta (FF) u Zagrebu u srijedu je predložilo prof. Dragana Bagića za vršitelja dužnosti dekana.

O tom prijedlogu glasat će se na idućoj sjednici Senata Sveučilišta u Zagrebu (SuZG), ali još se ne zna kada će ta sjednica biti održana.

Podsjetimo, Vijeće Filozofskog fakulteta, 26. veljače, na tajnom glasanju, većinom glasova - 76 glasova za i devet protiv od 85 prisutnih - prihvatilo je program prof. Nevena Jovanovića te ga kao dekana predložilo Senatu Sveučilišta u Zagrebu.

Tajno glasovanje

No, na sjednici Senata koja je održana e-mailom 28. travnja, 49 senatora glasalo je za uskratu suglasnosti na prijedlog programa rada predloženika za dekana Filozofskoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu prof. Nevena Jovanovića, 12 ih je bilo protiv, a pet je bilo suzdržano.

Kako proces izbora dekana traje nekoliko mjeseci, Filozofski fakultet ove godine ne može birati novog dekana, već će ga izabrati tek iduće akademske godine. Stoga je na sjednici fakultetskog Vijeća FF-a u srijedu tajnim glasovanjem za v.d. dekana predložen izvanredni prof. Dragan Bagić, aktualni protektor za znanost i međunarodnu suradnju. Za Bagića je glasalo 80 članova Vijeća, 6 ih je bilo protiv, a čak nitko nije bio suzdržan.

Kolega ponosan

- Pristao sam na ovu ulogu kako bih pomogao da se ova situacija razriješi što mirnije, sa što manje poremećaja u redovnom funkcioniranju Filozofskog fakulteta, ali i Sveučilišta u cjelini - rekao nam je Dragan Bagić.

Preko Facebooka se oglasio i prof. Neven Jovanović. “Danas sam ponosan na vijeće Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. 80 glasova za Dragana Bagića - Dragan Bagić - kao v.d. dekana, 6 protiv, nula suzdržanih. Tajno glasanje. Očekujemo potvrdu na Senatu Sveučilišta u Zagrebu”, napisao je Jovanović.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. prosinac 2022 01:18