Taste Slovenia, renomirani festival slovenske gastronomije, ponovno je oduševio gurmane na Lošinju, ispunivši sva očekivanja velikom broju posjetitelja i ljubitelja vrhunske hrane i vina. U organizaciji Lošinj Hotels & Villas, ovaj gourmet spektakl održan je na prestižnim lokacijama Hotela Bellevue i Boutique Hotela Alhambra, u čarobnoj uvali Čikat.
Taste Slovenia festival na Lošinju još je jednom potvrdio da gastronomija može spojiti umjetnost, tradiciju i suvremeni izričaj. Tijekom četiri dana, u srcu očaravajuće uvale Čikat, festival je ponudio nezaboravno putovanje kroz bogatstvo slovenskih okusa i mirisa pod vodstvom najtalentiranijih chefova i vrsnih vinara regije.
Gurmani su uživali u inovativnim interpretacijama tradicionalnih recepata te u večerama koje su bile spoj elegancije i autentičnosti. U ekskluzivnom restoranu Bava, simfonija pet sljedova u izvedbi chefa Filipa Matjaža iz restorana COB (Cooking Outside the Box) i domaćina Roka Nikolića, glavnog chefa Hotela Bellevue otvorila je festival s istinskom notom sofisticiranosti, uz vina vinarije Edi Simčič, poznate po vrhunskim vinima iz Goriških brda.
Gastronomska čarolija nastavila se u restoranu Alfred Keller, u kojem su se prekmurski okusi isprepleli s modernim kulinarskim pristupom bruncha. Svaki tanjur nosio je priču o slovenskom podneblju, o domaćim sastojcima kao što su mesne delicije iz Kodile, a sve su pripremili chef Leon Pintarič iz Gostilne Rajh i domaćin, chef Michael Gollenz te poslužili uz vina iz vinarija Steyer i Marof.
Poseban trenutak bio je dolazak dobitnika prestižne titule Chef godine prema vodiču Gault & Millau Slovenija, chefa Tomaža Kavčiča u Matsunoki u kojem su njegova energija, vizija i ljubav prema Vipavskoj dolini pretočeni u svaki zalogaj. Njegov meni, usklađen s vinima vinarije Marjan Simčič, odražavao je spoj tradicije i inovacije.
U kreativnoj suradnji chefice Petre Kapetanović iz restorana Peti 181 iz Ljubljane i chefa Orhana Cakiroglua, posjetitelji su svjedočili modernoj priči ispričanoj kroz četiri slijeda. Izbor vina velikog formata i Bio Sing suhomesnati proizvodi upotpunili su bogat i nezaboravan doživljaj.
Kao kulinarska kruna festivala, večera koju su pripremili chef Marko Pavčnik iz Restavracije Pavus na gradu Laško i chef Michael Gollenz ostavila je posjetitelja bez daha. Rafinirani okusi i teksture savršeno su zaokruženi vinima legendarne vinarije Movia, stvarajući osjećaj zahvalnosti i punine da ste upravo bili dio nečega posebnog.
Taste Slovenia 2025. na Lošinju potvrdio je svoj status jednog od najprestižnijih gourmet događanja u regiji, ispunivši i nadmašivši očekivanja svih posjetitelja. Čarobna atmosfera uvale Čikat, strastveni chefovi i iznimna vina još su jednom pokazali zašto je Lošinj savršena destinacija za istinske hedoniste.
O Lošinj Hotels & Villas
Lošinj Hotels & Villas istaknuti je brend vrhunskih luksuznih hotela i povijesnih vila na slikovitom otoku Lošinju. Brend nastoji gostima pružiti jedinstvena iskustva, spajajući lokalne tradicije s modernim luksuzom u očaravajućem, prirodnom okruženju. Otok Lošinj ima bogatu lječilišnu baštinu koja datira još od kraja 19. stoljeća te je posvećen očuvanju i promicanju ostavštine luksuza i wellnessa.
Lošinj Hotels & Villas u svom portfelju ima luksuznu kolekciju, koja sadrži boutique i ultra luksuzne objekte, kao i klasičnu kolekciju s objektima s četiri zvjezdice, a svi su smješteni u srcu lošinjske ljekovite klime te nude prekrasan pogled na more, restorane svjetske klase, više puta nagrađene wellness programe te niz sadržaja idealnih za intimni bijeg, aktivni odmor ili obiteljski odmor.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....